Blogeři na Designbloku navrhnou, jak zařídit trendy byt

19. září 2014, 11:54
Blogeři na Designbloku navrhnou, jak zařídit trendy byt

Letošní ročník Designbloku přinese několik lahůdek navíc. Ve spolupráci s Meet Czech Design a SOFFA magazínem vznikne prostor, v němž blogeři vytvoří designový pokoj. Vybírat budou pouze z vybavení a dekorací, které na Designbloku uvidí.

Hlavní část programu Designbloku se letos bude odehrávat v opuštěných pokojích Grand hotelu Evropa na Václavském náměstí, kde bude umístěno tzv. Superstudio. Právě holé zdi se staly inspirací pro zapojení blogerů zabývajících se designem, kteří tak dostanou možnost ukázat své nezávislé vidění současných trendů mimo prostředí internetu v reálném prostoru. Blogeři budou mít jeden den na to, aby si prošli expozice českých a zahraničních výrobců nábytku a doplňků, vybrali nejlepší kousky a promysleli, jak je navzájem zkombinují. V úterý 7. října pak prázdnému pokoji v prostorách Openstudia v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí dají zcela novou tvář.

O tom, nakolik mohou blogeři ovlivnit, jakým směrem se budou ubírat trendy, bude i moderovaný Design Bloggers Talk. Odehraje se ve středu 8. října ve 12 hodin v Superstudiu – v Grand Hotelu Evropa na Václavském náměstí v suterénním salónku restaurace Lokál.

Designblok se letos uskuteční ve dnech 7. až 12. října a završí tak pražskou část putovního festivalu Meet Czech Design, který spojuje jednotnou myšlenkou akce s designovou tématikou a přibližuje nápady českých designerů široké veřejnosti. Infopoint Meet Czech Designu najdou návštěvníci Designbloku v ZŠ Mikulandská.

Součástí pražské části festivalu s názvem „Pavučina designu“ je také Unique Fashion Week a Architecture Week. Milovníci designu mohou dále projít Designovou stezkou, protínající galerie, muzea, studia a další místa v Praze spojená s designem. Po registraci zdarma na webu www.meetczechdesign.cz je k dispozici Design pas, který přináší výhody a slevy na zastávkách Designové stezky a na akcích Meet Czech Design v dalších městech.

MEET CZECH DESIGN

8. 9. – 19. 10. Praha - Pavučina designu
8.-14. 9. Unique Fashion Week
15. 9. – 12. 10. Architecture Week
7. – 12. 10. Designblok
2.–5. 10. Brno - Mozaika grafického designu