Aurelio Voltaire přijede povabit Českou republiku

22. září 2014, 13:34
Aurelio Voltaire přijede povabit Českou republiku

Světově proslulý umělec Aurelio Voltaire přijíždí pobavit Českou republiku se svou temně kabaretní one-man show.

Aurelio Voltaire je velmi výrazný americký multižánrový umělec, který se proslavil po celém světě díky online komunikačním kanálům jako Facebook, Youtube nebo Twitter. Jeho skladby jenom na Youtube vidělo za poslední dva roky více než 50.000.000 lidí po celém světě. Voltaire je zároveň světově uznávaným experimentálním animátorem, tvůrcem komiksových postav a v neposlední řadě komikem. A aby toho nebylo málo, je i velmi váženým profesorem na respektované newyorkské umělecké škole The School of Visual Arts. Tento kulturní guru přijede v listopadu tohoto roku na turné po České republice, v rámci kterého představí svou temně komiksovou one-man show kde se mísí Rockabilly, folk, punk s kabaretními prvky a stand-up komediálností.

Aurelio Volataire celým jménem Aurelio Voltaire Hernández (narozen na Kubě, utekl s rodinou do USA před kubánským komunistickým režimem), se stal kultem pro současnou multimediální generaci, která si dokáže sama online nalézt to, co se jí líbí a co jí baví. V počátcích se inspiroval světovými kulturními ikonami jako Tom Waits, Morrissey, The Cure a osobností Voltaire, francouzského spisovatele, dramatika, filozofa a historika, který byl významným představitelem francouzského osvícenství a se kterým má zcela náhodně stejné civilní jméno.

Aurelio Volataire se celosvětově proslavil díky televiznímu kanálu CARTOON NETWORK, pro který složil a nahrál titulní skladby k několika animovaným komiksům. Jeho hitovka s názvem ´Brains´ se proslavila jako titulní skladba komiksu ´The Grim Adventures´ a jiná skladba ´Land of The Dead´ jako titulní skladba komiksu ´Billy and Mandy's Big Boogey Adventure´.

Jako režisér se Volataire poprvé představil na hudebním kanálu MTV v roce 1988, pro který vytvořil znělky ´MTV-Bosch´ ve stylu holandského malíře Hieronymuse Bosche. Dále zrealizoval znělky pro Sci-Fi Channel, USA Network, Discovery a Nickelodeon. Nyní realizuje velké množství animovaných filmů či znělek, které se objevují na různých televizních kanálech po celém světě.

Díky svým uměleckým aktivitám si vydobyl takové renomé, že s ním projevili chuť spolupracovat i světové ikony kulturní scény, jako např. David J (Bauhaus), Ray Toro (My Chemical Romance), Craig Adams (The Mission), Brian Viglione (Dresden Dolls) nebo Melora Creager (Rasputina). Aurelio Volataire je také velký fanoušek kultovní série Star Trek a nahrál mini CD ´Banned on Vulcan´ obsahující komediální skladby o jednotlivých figurách Star Treku.

Aktuální album ´Raised By Bats´ vyšlo letos a představili se na něm takové ikony showbusinessu, jako např. Ray Toro (MY CHEMICAL ROMANCE), Craig Adams (THE MISSION), Julia Marcell a jiní.

AURELIO VOLTAIRE hraje jako herec ve filmech a kreslí komiksy. Dále produkuje velmi originální hračky ve formě postaviček, které jsou opravdu nepřehlédnutelné: www.voltaire.net/toys/

Rozpis turné Aurelio Voltaire po ČR:

ST 05. 11. 2014 Třebíč / Klub-B

ČT 06. 11. 2014 České Budějovice / MC Fabrika

PÁ 07. 11. 2014 Praha / Loukafé

SO 08. 11. 2014 Prostějov / Apollo 13