ALBUM SIBYLA, KRÁLOVNA ZE SÁBY - výběr nejlepších skladeb z muzikálu vychází 5. října 2016

19. říjen 2016, 22:06
ALBUM SIBYLA, KRÁLOVNA ZE SÁBY - výběr nejlepších skladeb z muzikálu vychází 5. října 2016

„Když dál ztrácíš sílu žít, slyš mé další znamení: Náš svět lidem nic nové nikdy nezjeví. Všechno má svůj původ minulý a dávný stín!”

Biblický romantický příběh o králi Šalamounovi ze Země izraelské a Sibyle, královně ze Sáby.   Legendární moudrost krále Šalamouna přivádí Sibylu, královnu ze Sáby, do Jeruzaléma.  Po únavné několikaměsíční cestě dorazí konečně její mnohočetný průvod přinášející nezvyklou kulturu a dosud nespatřené dary do země zaslíbené.  Sibyla jako host na královském dvoře poznává moudrost velkého panovníka, zvěsti o Šalamounově osvícenosti se totiž dostaly až daleko za hranice jeho země.  Šalamoun je Sibylou okouzlen. Sibyla sděluje králi proroctví o daleké budoucnosti Jeruzaléma a celého světa. Mezi králem Šalamounem a královnou Sibylou vzplane velká láska.  Přítomnost Sibyly se však mnoha lidem u dvora nehodí. Intriky a Šalamounova touha ustanovit jejich syna budoucím vladařem proti vůli Sibyly vyústí v její odchod ode dvora.   A tak opouští Jeruzalém v doprovodu věrného přítele Písaře, jež pečlivě zaznamenává její proroctví. Pouť končí v poušti, kde Sibyla plní své poslání.  Děj muzikálu propojují historické události s vizemi o budoucím světě, vše je dokonale umocněno hudbou a skvělými výkony všech protagonistů. Ve scénách znázorňujících současnost se zjevují postavy Sibyly, Šalamouna a Písaře, kteří jako duchové symbolizují protipóly Temnoty a Světla. Závěrečná část Věčnost dává lidem naději, že i v těch nejtěžších chvílích života má největší smysl láska.
 
Premiéra muzikálu SIBYLA, KRÁLOVNA ZE SÁBY se uskutečnila 17. 3. 2016 v pražském Divadle Hybernia. Společnosti HELP Production & Musical Production pojali výpravu skutečně velkolepě: scéna má pojízdnou točnu, během představení se objeví na 380 kostýmů na celkem 36 hercích, zpěvácích či tanečnících. 

Seznam skladeb:
1. Overtura   instrumentální hudba
2. Setkání   Radim Schwab, Alice Konečná
3. Varování   Ilona Csáková
4. Vítězství démonů Daniel Hůlka, Jiří Zonyga, Jaroslav Parčl, Jaromír Holub, Sabina Olijve, Michaela Dostálková, Aneta Dobešová, Ilona Maňasová, Miro Procházka
5. Líbej mě dál   Eva Burešová
6. Smráká se   Miro Procházka
7. Tajné spiknutí  Jiří Zonyga Jaroslav Parčl, Jaromír Holub, Miro Procházka
8. Sibyla o ženách  Alice Konečná
9. Loučení   Daniel Hůlka, Eva Burešová
10. Jen cikády zní  Alice Konečná, Peter Strenáčik
11. Souboj s časem  instrumentální hudba
12. Stoupání k výškám Peter Strenáčik
13. Zmrtvýchvstání  Radim Schwab, Elis Ochmanová
14. Věčnost   Ilona Csáková, Elis Ochmanová, Peter Strenáčik, Jiří Zonyga,  Jaromír Holub, Miro Procházka, Zuzana Kováčiková
 
Album vychází 5. října 2016 
Vydavatel: HELP Production
Nahráno ve studio: HELP Production
Foto Marko Procházka
 
SIBYLA KRÁLOVNA ZE SÁBY
MIRO PROCHÁZKA, autor hudby a libreta muzikálu SIBYLA, KRÁLOVNA ZE SÁBY 

Miro Procházka je slovenský zpěvák, hudební skladatel, textař a producent.  Hrdě se však také hlásí ke svým českým kořenům ze západních Čech. Na Slovensku je dobře známý jako zpěvák a autor hudby. Od roku 1995 nahrál 4 sólová a 2 dětská alba, intenzivně se věnoval vyhledávání mladých talentů a výuce zpěvu. Účinkoval mj. v muzikálu Drákula (Steven), v desítkách hudebnězábavných televizních pořadů, atd. Během své dosavadní kariéry se mu podařilo získat mnoho prestižních ocenění. Posledních deset let se věnoval práci na svém životním projektu - historickém muzikálu "Sibyla, královna ze Sáby".  

Miro Procházka autorem hudby a libreta, zároveň jeho společnost HELP Production se podílela jako koproducent na vytvoření tohoto díla.

OBSAZENÍ MUZIKÁLU 

Sibyla: Elis Ochmanová, Eva Burešová Král Šalamoun: Daniel Hůlka, Radim Schwab Chůva: Ilona Csáková, Hana Křížková Písař: Zbyněk Fric, Peter Strenáčik A další. 

Režie: Radek Balaš Autor hudby a libreta: Miroslav Procházka Producenti: Ema Krahulíková a Miroslav Procházka Scénograf: Daniel Dvořák Kostýmy: Josef Jelínek Choreograf: Libor Vaculík