9. ročník Jahodového jamu už za dva měsíce opět v Modřanském biografu!

24. červenec 2014, 15:38
9. ročník Jahodového jamu už za dva měsíce opět v Modřanském biografu!

Letošní začátek léta se prostě vydařil. Jahod se urodilo nepočítaně a letošní várka jamu se vaří o sto šest! Těšte se, až vám ho opět namažeme! Na své si přijdou malí i velcí, filmoví, divadelní i hudební gurmáni.

9. ročník multižánrového festivalu Jahodový jam se bude konat v sobotu 13. září 2014 od 13 hodin v Modřanském biografu. Festival představí mladé nadějné umělce z oboru divadla, filmu, hudby či výtvarného umění. V tomto ročníku nás čeká kromě bohatého kulturního programu i řada novinek, prezentací, workshopů a to vše v rámci zvoleného tématu, kterým je HMOTA.

Aktuální ročník v bodech:

  • Na programu jsou pásma českých i zahraničních, soutěžních i nesoutěžních filmů, divadelních představení pro děti i dospělé, letos poprvé plánujeme i večerní pásmo filmů pro vytrvalé, které bude třešňičkou na našem festivalovém dortu.
  • Ve večerních hodinách vystoupí známé hudební projekty – momentálně všude opěvovaná skupina PLANETY a držitelé několika hudebních cen, skupina KVĚTY.
  • Do hlavního programu je zařazena nově i zajímavá přednáška, která přímo koresponduje s ústředním tématem festivalu: HMOTA.
  • Během celého festivalu bude ve vnitřní galerii umístěna výstava obrazů.
  • Celý den bude probíhat tradiční jarmark ve vnějších prostorách a okolí biografu.
  • Celý den se také můžeme těšit na workshopy, dílničky i dětský koutek nejen v duchu festivalového tématu.
  • Festival podporuje rozvoj mladé nezávislé a DIY kulturní scény, talentované umělce a zároveň kulturní vyžití v lokalitě Modřanského biografu (Praha 12).

Letošní ročník se v září zhmotní v krásný tvar, občas netvar a možná přijde i netvor!

Téma HMOTA pořadatelé festivalu komentují: „Loňské téma recyklace nás donutilo přemýšlet nad jednotlivými předměty a znovu je přetvářet v něco nového, co člověk znovu využije. Letos jsme se rozhodli, že půjdeme ještě do větší hloubky. Každá věc, prostě cokoli je tvořeno hmotou určité povahy. A podle toho, jaký jí dáme tvar nebo netvar, vznikne nějaký výtvor. A holt když se to nepovede, vznikne občas i netvor. A to tu prostě jde. Zase si chceme a budeme hrát!“

Festival vznikl v roce 2006, kdy si parta kamarádů kvůli nedostatku kvalitního a zajímavého kulturního vyžití na paneláky obehnaných sídlištích Prahy 4 vymyslela zprvu jen hudební festival Jahodový Jam. Za osm let existence se festival rozrostl a obohatil o další umělecké obory a směry a stále se snaží vyhledávat a podporovat mladé talenty, nadějné umělce, ale i aktuálně populární nezávislé projekty.

www.jahodovyjam.cz