5 zajímavých tipů, kam aktuálně vyrazit na výlet po Čechách nejen s dětmi

13. březen 2020, 10:08
5 zajímavých tipů, kam aktuálně vyrazit na výlet po Čechách nejen s dětmi

Česká republika skýtá mnoho krásných míst, která stojí za to navštívit. O to větší zážitek je se na ně podívat z výšky. A že nevíte, co momentálně s dětmi podniknout? Namažte svačiny a vyrazte ukázat svým ratolestem, jaká místa je možné vidět ze známých a méně známých kopců či rozhleden. Pokud na takový výlet nemáte to správné, pohodlné či bezpečné auto, nezoufejte! Vyberte si z široké nabídky vozů pro každou příležitost od carsharingové služby HoppyGo

Objev století – Vladař

Přestože hora Vladař nemá takovou popularitu jako Říp, i ona se pyšní zajímavou historií. Vrchol hory byl osídlen před 3,5 tisíci lety Kelty. Na samotném vrcholku se nachází rašelinné jezírko, z něhož pochází jeden z nejstarších nálezů semen pěstovaného máku setého na území ČR. Na úpatí Vladaře se našly ve vypuštěném rybníce dřevěné stavby ze starší doby železné, což je považováno za největší objev počátku 21. století. 

Kam za Vladařem vyrazit? Žluticko, Karlovarský kraj. 

Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/gedorusega

Poutní Svatý Kopeček

Toto místo je nejen krásné, ale také poutní. Svatý Kopeček disponuje výbornou polohou, rozmanitostí terénu, skvělými podmínkami pro sportovce a možnostmi dalšího aktivního vyžití. Je zde mnoho tras pro pěší i cykloturistiku a dominantou je barokní chrám Navštívení Panny Marie, k němuž se sjíždí mnoho turistů. 

Pokud vás neláká poutní místo, vydejte se sem s dětmi na návštěvu vojenské pevnosti, která se nachází v tři kilometry vzdáleném Radíkově. Pevnost Radíkov byla postavena v letech 1871-1876 a patří mezi objekty historického opevnění Olomouce. 

Kde je Svatý Kopeček? 7 km od Olomouce

Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/27Y4z

Na vyhlídku na Čertovy kameny

V nadmořské výšce 693 metrů se nachází mohutný pegmatitový skalní útvar s výhledem na Rychlebské hory. Říká se mu Čertovy kameny. Kromě toho, že je to oblíbené místo všech milovníku horolezectví, lidé je také rádi navštěvují kvůli oblíbené vyhlídce. Výstup na vrchol Čertových kamenů je lemován řetězy a žebříky a z vrcholu můžete vidět údolí říčky Bělá nebo Otmuchovské jezero. 

Pod samotným vrcholem se nachází chata Čertovy kameny s restaurací a ubytováním a je ideálním místem, kde strávit aktivní rodinnou dovolenou. A kdo by těch výhledů neměl dost, může vystoupat na rozhlednu Zlatý Chlum. 

Kde jsou Čertovy kameny? Jeseník

Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/ganofelaje

Spící lev Bořeň

Vrchol Bořeň svou podobou připomíná spícího lva. S králem zvířat má tento skalnatý vrch ještě jedno společné – svou impozantnost. Vrchol ční ve výšce 539 metrů a můžete z něj vidět celé panorama Českého středohoří. Hora je přírodní rezervací a narazit zde můžete třeba na výra velkého nebo ropuchu zelenou. Kopec je výsledkem mrazového zvětrávání, které dalo vzniknout skalním stěnám, věžím nebo puklinovým jeskyním. Zajímavostí je, že Bořeň patří mezi nejvyšší nepískovcovité skály v České republice. 

Kam za spícím lvem? Do Bíliny

Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/karagejalu

Šobes: Ikona moravského vinařství – aby si výlet užili i dospělí

Šobes je ikonické a velmi fotogenické místo, které se nachází v meandru řeky Dyje a v Národním parku Podyjí. Toto místo je zařazeno mezi deset nejkvalitnějších evropských vinařských poloh. Důvodem je zejména místní mikroklima, jež se podobá podmínkám údolí francouzské Rhôny. Vinici obtéká řeka Dyje, a kromě dokonalého výhledu na krajinu se sem můžete s rodinou vydat nejen za ochutnávkou vín, ale také v rámci cyklovýletu po mezinárodní cyklotrase Greenways. 

Kam vyrazit na Šobes? Podmolí u Znojma

Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/lavujuruju

Tip na ideální auto na výlet do přírody

Pokud vyrážíte do přírody, vybavte se autem, který vás bezpečně doveze do cíle a vy nikde nezapadnete do jarního bahna. Ideálním je proto silné SUV s pohonem všech čtyř kol. 

Doporučujeme například Škodu Karoq, Volvo XC 60 nebo třeba Mazda CX-7. Auta, do nichž se pohodlně vejde celá rodina.

Do přírody s HoppyGo

Nápady, kam vyrazit, máte. Teď jen stačí sbalit sebe i děti a hurá na výlet. S carsharingovou službou HoppyGo se navíc taková akce může stát opravdu nezapomenutelná a vy si třeba zařídíte auto svých snů. 

Nevíte, co to carsharing je? Funguje tak, že si uživatelé půjčují auta mezi s sebou. Díky platformě HoppyGo si můžete půjčit jakékoli auto od Mini Cooperu až po dodávku.