45. ročníku festivalu Divadlo v přírodě

2. duben 2015, 11:52
45. ročníku festivalu Divadlo v přírodě

Nejstarší a ojedinělá přehlídka ochotnických divadelních souborů v ČR konaná pod širým nebem. Na skalnatém jevišti za zpěvu ptáků a šumění listí v korunách stromů se odehraje v měsících květnu a červnu přibližně 40 představení. Romantické večery v záři reflektorů plné pohádek a komedií bývají slibným začátkem léta.

První večerní premiéra proběhne v pátek 22.5.. ve 21.00 Mauglí, haje DS Počerníčci. 

Tradiční festival letos opět nabídne spoustu lákavých titulů, např. Mauglí, Rychlé šípy, Princezna Solimánská, Rozmarné léto… z tvorby hornopočernického sdružení a také hostujících souborů z Prahy a okolí. Organizátor akce Kulturní centrum Horní Počernice úzce spolupracuje se Sdružením ochotníků v Horních Počernicích. Letos nastudovalo 4 premiéyr. Postavilo tak téměř celý program festivalu. Kultovním představením festivalu se stalo divácky úspěšné Rozmarné léto v podání dospělého souboru Právě začínáme. „Vysoká laťka filmového zpracování byla pokořena. Režiséři Saša Ptáčková a Michal Pivarči opět ukázali, že umí. Byl to krásný zážitek, všichni jsme si přáli, aby poetický večer nikdy neskončil. “ říká Martina Prudilová. „Je obdivuhodné, že v dnešní uspěchané a finančně náročné době dokáží amatéři vytvořitněco tak kreativního a skvostného.“

Celá akce by se nemohla uskutečnit bez přispění sponzorů. Dlouhodobě a významně pomáhají Globus Černý Most, Viladomy Na větráku, Prominent, Tiskárna Fabián, Trow Nutrition Biofaktory Praha, Pekařství Moravec, Hotel Čertousy a další firmy a osoby z Horních Počernic.

 Podrobný program celého festivalu a veškeré instrukce jsou umístěny na webech KC

http://www.divadlopocernice.cz/domecek/divadlo/program-divadla-v-prirode

Divadlo v přírodě se nachází na adrese:
zahrada ZŠ Svépravice, Spojenců 1408, Praha 20 – Horní Počernice.

Dopravní spojení: do Divadla v přírodě dojedete z konečné metra B Černý Most autobusy 261 do stanice Krahulčí (1 minutu od divadla) 223 a 296 do stanice Vysokovská (cca 5 minut od divadla) 221, 273, 303, 304, 323, 353 do stanice Vojická (cca 15 minut od divadla)

 Vstupné /zakoupení na místě, předprodej není/

Odpolední představení: děti od 3 do 12 let 30,- Kč, všichni ostatní 50,- Kč, rodinné vstupné 120,- Kč (2 dospělí + 2 děti nebo 1 dospělý + 3 děti)

Večerní představení: jednotné vstupné 50,- Kč

Ušetřit můžete zakoupením permanentní vstupenky v ceně 500,- Kč, která platí na všechna představení pro veřejnost pro dvě osoby nebo v ceně 250,- Kč pro jednoho.

Rezervace se předem nedělají. Pořadatel doporučuje deky a deštníky s sebou.

Pořadatel festivalu: Kulturní centrum Horní Počernice, příspěvková organizace, Votuzská 379/11, 193 00