STO ZVÍŘAT tour 25 výročí v Děčíně

16.10.2015, 20:00 – 17.10.2015, 6:00

V roce 2015 kapela STO ZVÍŘAT oslaví 25 let existence a to ve velkolepém stylu sobě vlastním.

Cena vstupenky: 180 Kč

Kapela naplánovala VELKOU podzimní tour 2015 po čechách a v pátek 16.10.2015 dorazí do music clubu KOTVA v Děčíně. Jako hosta si sebou vezou předkapelu Vasilův Rubáš /PHA.

K dvacátým pátým narozeninám si STO ZVÍŘAT nadělí hned několik dárků. Odjede celoroční turné složené ze všech největších zvířecích hitů, které vyvrcholí 22. října koncertem ve Velkém sále pražské LUCERNY. Tam zároveň pokřtí zcela nové album (název kapela zatím tají), které opět vzniká kompletně na texty Tomáše Belka, pod hudbou bude podepsán tradičně Honza Kalina a ostatní členové kapely. Bude se jednat o návrat ke zvířecím kořenům a tudíž je třeba očekávat velmi svižné tragikomicko-hořkosladké písně.

Zvířata vznikla na začátku 90. let na troskách studentského rock and roll bandu jako reakce na anglickou vlnu ska, prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter. Od té doby ušla v rámci žánrů
dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem.

STO ZVÍŘAT má za sebou více jak 1800 koncertů a festivalů a to nejen v Čechách, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku a Slovensku. Díky štěstí na zahraniční promotéry se vždy jednalo o hraní v zavedených rockových klubech a na kvalitních festivalech. Ve Spojených státech navíc vyšlo na labelu SKODA RECORDS album DRUHÁ BRADA, díky čemuž kapela odehrála za oceánem dvě měsíční turné. Největší festivalový zážitek si Zvířata odnesla z obrovitého festivalu v německém Idar - Obersteinu, největší samostatný koncert odehráli ve francouzském Grenoblu v klubu Le Bastille pro 1500 diváků.

V Čechách a na Moravě STO ZVÍŘAT zahrálo zřejmě ve všech existujících klubech, rekord drží pražská Malostranská Beseda, kde se v 90. letech pravidelně o prázdninách hrálo celé 2 týdny. Každoročně Zvířata hrají na všech velkých a prestižních festivalech - ROCK FOR PEOPLE, TRUTNOV OPEN AIR, MIGHTY SOUNDS, SÁZAVAFEST, VOTVÍRÁK, HRADY CZ, MAJÁLESY, BACK TO SCHOOL, T- MUSIC, ale i na menších festivalech, městských či pivních slavnostech a patří v dobrém slova smyslu už téměř k inventáři těchto všech akcí.

Ve své diskografii má STO ZVÍŘAT zatím 9 řadových alb - STO ZVÍŘAT (1993), DRUHÁ BRADA (1996), BAMBULE (1998), TY VOLE, NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE (2002), NIKDY NIC NEBYLO (2004), ROZPTÝLENÍ PRO POZŮSTALÉ (2007), POSTELOVÝ SCÉNY (2008), HRAJU NA KLAVÍR V BORDELU (2012), TLUSTEJ CHLAPEČEK SE VČELOU V KALHOTÁCH (2013),  bilanční album STODVACET (2011), což je záznam koncertu k dvacátému výročí kapely z pražské Incheba Arény a DVD JSTE NORMÁLNÍ? (2006),  na kterém hostuje Marek Eben, Miro Žbirka, Gabriela Demeterová, David Koller a další. Ze všech účastí na mnoha kompilacích si kapela nejvíce cení písně BREJLE na albu SKANKAHOLICS UNANIMOUS na labelu Moon Ska New York City. Na kontě má STO ZVÍŘAT deset klipů. Posledních 11 let kapela je ve stáji agentury 100promotion Šimona Kotka.

STO ZVÍŘAT vstupuje do své šesté pětiletky v životní formě a v této velkokapacitní sestavě: Jana Jelínková - zpěv, Honza Kalina - zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr - kytara, Petr Hostinský - zpěv, klávesy, Jiří Hanzlík - barytonsaxofon, Martin Kachna Líska - trombon, Pablo Herzog - trubka, Willy Versteeg - baskytara a Miki Nop - bicí.

www.stozvirat.cz

Kde: Music Club Kotva Tyršova 2, Děčín

Ticketstream