SINATROLOGY The King of Swing 100th Anniversary

10.12.2015, 20:00 – 22:30

V roce 2015 si celý svět připomene jednu z největších hudebních legend. Swingový král, zpěvák a herec Frank Sinatra by oslavil 100. narozeniny.

Cena vstupenky: 2999 Kč

Jeho fanoušci budou toto kulaté výročí slavit po celém světě a jeden z hlavních vzpomínkových koncertů proběhne 10. prosince v Bobycentru v Brně. Galakoncert bude mít hvězdné obsazení s doprovodem RTV Big Bandu Felixe Slováčka. Na pódiu vzdají Sinatrovi hold Jan Smigmator, Tereza Černochová, Pavel Šporcl, Jiří Stivín, Felix Slováček jr., Markéta Smejkalová, Yanna Fabian a další. Na tuto výjimečnou hudební událost přijali pozvání i zahraniční hosté, slavný německý swingař Tom Gaebel, filipínský zpěvák a entertainer Arthur Manuntag a slovenská jazzová vibrafonistka Ludmila Štefániková. Hlavní specialitou projektu Sinatrology bude jedinečná dramaturgie založená na sinatrovské klasice, ale i nových aranžmá nejslavnějších hitů zlaté swingové éry. V průběhu večera zazní přes 50 Sinatrových evergreenů, v podání 16 sólistů ze 4 zemí v doprovodu 30 členného orchestru pod taktovkou Felixe Slováčka.

Felix Slováček: „Kdo nikdy neslyšel Sinatru, jakoby vůbec nežil! Jeho nahrávky mě provázejí celým životem a vždycky se k nim budu rád vracet. Byl to prostě král!” Arthur Manuntag: „Frank Sinatra is one of the few biggest influences in my singing career. That's why everytime I'm on stage you'll notice and feel the "Sinatra Spirit" in me somehow. For me he is the "Swing King" and my hero!“ Jan Smigmator: „Frank Sinatra je jeden z největších zpěváků hudební historie a ať někdo chce nebo ne, ovlivnil nás všechny. Vždyť on první vzal mikrofon do ruky a začal zpívat svým posluchačům přímo do očí. Byl a navždy zůstane králem žánru.”

SINATROLOGY

Brno - Bobycentrum, 10. prosince 2015
Felix Slováček & RTV Big Band
Jan Smigmator – zpěv (CZ) Tom Gaebel – zpěv (DE) Arthur Manuntag – zpěv (PHL) Pavel Šporcl – housle (CZ) Jiří Stivín - flétna (CZ) Felix Slováček jr. – klarinet (CZ) Tereza Černochová - zpěv (CZ) Yanna Fabian – zpěv (CZ), Martina Bárta – zpěv (CZ) Ludmila Štefániková – vibrafon (SK) Markéta Smejkalová - saxofon (CZ) Project Wings – tanec (CZ)

Ticketstream