MORAVIA MUSIC FEST 2015 - Vojtěch Dyk & B-Side Band, bandleader Josef Buchta

14.11.2015, 20:00 – 22:30

Jedinečné spojení brněnského  B-SIDE BANDu se zpěvákem, hercem a performerem  Vojtěchem Dykem, je momentálně jedním z nejžádanějších a nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény.

Cena vstupenky: 890 Kč

 Profesionální brněnský bigband založil bandleader Josef Buchta v roce 2006. B-SIDE BAND je nadžánrovým a nezávislým tělesem, které se potkává s Vojtěchovým naturelem nejenom svou energií, ale i efektivními aranžmá a komunikací s publikem.

V roce 2012 absolvovali premiérové společné turné, zahrnující celkem 11 koncertů  po České republice a Slovensku, kterému předcházelo rovněž vydání LIVE CD a LP se  záznamem  ze společného  koncertu  na  jaře  2012,  které  se  ve  velmi krátkém čase prodralo na první příčku v počtu prodaných desek, kde setrvalo několik týdnů.  Pěvecký výkon, který Vojtěch Dyk předvedl v rámci tour i na společném albu, vedly k  udělení ceny Anděl pro nejlepšího zpěváka roku 2012.

Po úspěšném Open Air Tour 2013, které vyvrcholilo koncertem v rámci MFF Karlovy Vary, absolvovali Christmas tour 2013, kde jako speciální host vystoupil Kurt Elling, superstar světového jazzu, držitel ocenění Grammy, který je kritikami považován za nejlepšího jazzového zpěváka na světě.

V loňském roce vydali desku DESKA a letos na jaře objeli ČR a Slovensko s celkem 16 koncertními zastávkami v rámci Deska tour 2015, která byla do posledního místa totálně vyprodaná. Pro letní festivaly připravili speciální rock cover set, který sklízí úspěchy na festivalech jako Rock for People.

Na podzim završí letošek dvěma koncerty v Brně (13. a 14. listopadu) a posléze dvěma dalšími v Praze v La Fabrice (16. a 17. listopadu). Tím se na více než rok rozloučí s publikem z důvodů příprav a realizace scénického provedení kontroverzní MASS Leonarda Bernsteina. Na další veřejná vystoupení se můžete opět těšit v roce 2017.

Více informací o festivalu MORAVIA MUSIC FEST 2015.

Ticketstream