Pedro El Granaíno

24.11.2019, 20:00 – 21:20

Vychutnejte si večer plný nejčistších emocí, které flamenkový zpěv přináší přímo z hloubky celého srdce zpěváka Pedra El Granaína. V písních se s vámi podělí o nezměrné radosti, největší lásky, starosti i nejhlubší životní tragedie. Na kytaru ho doprovodí Antonio de Patrocinio hijo.

Cena vstupenky: 490 Kč
DEN FLAMENKA // DÍA DEL FLAMENCO/PEDRO EL GRANAÍNO/ KONCERT (ESP)/

.. PEDRO EL GRANAÍNO
Pedro Heredia Reyes se narodil v Granadě v roce 1973 v cikánské rodině.  Flamenkový zpěv je součástí jeho života od dne, kdy se narodil, a jeho přímým spojením se světem flamenka.
  V 18 letech se přestěhoval do Sevilly a o několik let později se jeho profesní život spojil s rodinou Farrucos, která mu dala příležitost stát se součástí jejich taneční skupiny, a tím nám umožnila objevit jeho výjimečný hlas, který kritika zmiňuje od roku 2007.
  Stal se součástí představení Al Natural, De Farruca a Faraona, Los Farrucos, Puro, Sonerías, Mi Herencia, Baile Flamenco a Homenaje a los Grandes. Tento poslední kus nastartoval jeho profesionální kariéru.
  Na festivalu v Jerezu v roce 2012 měl možnost debutovat jako sólový zpěvák v cyklu koncertů Conciertos de Palacio v paláci Villavicencio před vyprodaným hledištěm za doprovodu jeho hlavního kytaristy Juana Requeny. Jeho měděný hlas a pozitivní ohlasy kritiky mu otevřely dveře na Bienále v Seville v témže roce.  Vystoupil s recitálem v malebných prostorách kláštera Santa Clara v rámci cyklu De Viva Voz opět před vyprodaným hledištěm a pochvalnou reakcí kritiky. 
  Spolupracoval s kytaristy, jako jsou Vicente Amigo a Tomatito, mezi jinými i se zpěváky, jako Enrique Morente, Estrella Morente a Alejandro Sanz.
  Účinkoval ve filmu Carlose Saury „Flamenco, Flamenco“. Jeho zpěv navštívil města jako Londýn, New York, Istanbul, Los Angeles, San Francisco, Mexiko, Paříž, Miami. Amsterdam a Řím především.
  Během roku 2013 byl Pedro El Granaíno oceněn druhou cenou v soutěži Concurso Nacional de Arte Flamenco de Córdoba a nyní se nachází v nejlepším momentu své kariéry. Nuance a barva jeho hlasu, způsob jakým interpretuje flamenkový zpěv, úcta k tradičním interpretům, jeho ladění a síla, osobité charisma a nezaměnitelný romský a starodávný hlas, kterým disponuje, je žádaným artiklem flamenkových peñas a festivalů. Vystupoval na festivalech Al Gurugú, Las Aguzaderas nebo Mont de Marsan, kde vystoupil s úspěšným představením Metales spolu s jeho kamarádem a kolegou Josém Valenciou.
  Pracuje na projektu prvního CD, které bude obsahovat klasický flamenkový zpěv inspirovaný prací mistrů jako jsou Tomás Pavón, Chacón, Chocolate, Niña de los Peines, Camarón. Všichni tito představitelé flamenka jsou prameny inspirace, ze kterých žije Pedro El Granaíno.

ÚČINKUJÍCÍ:
Pedro El Granaíno (ESP)
(flamenkový zpěv)
Antonio de Patrocinio hijo (ESP)
(flamenková kytara)

Ticketstream