Jazz Goes to Town 2018 Slavík/Novák/Dorůžka (CZ) Štěpánka Balcarová Sextet & Małgorzata Hutek (CZ/PL)

9.10.2018, 19:00 – 22:00

Nové Trio Jiřího Slavíka, Martina Nováka a Davida Dorůžky zčásti navazuje na předchozí autorskou tvorbu jedné z nejvýraznějších postav českého jazzu - kytaristy Davida Dorůžky. 

Cena vstupenky: 250 Kč

19:00 Slavík/Novák/Dorůžka (CZ)
20:30 Štěpánka Balcarová Sextet & Małgorzata Hutek (CZ/PL)

Slavík/Novák/Dorůžka (CZ)
Jiří Slavík - kontrabas
Martin Novák - bicí, perkuse
David Dorůžka - kytara

Výrazně se ale také opírá o kompozice a hudební koncepci kontrabasisty Jiřího Slavíka. Jde o svěží seskupení tří hudebníků s bohatými zkušenostmi a s neutuchajícím tvůrčím duchem, ve kterém ani oni sami nevědí, do jakých vod je příští koncert přinese.

Štěpánka Balcarová Sextet & Małgorzata Hutek (CZ/PL)
Małgorzata Hutek - zpěv
Štěpánka Balcarová - trubka
Luboš Soukup - saxofony, klarinet
Robert Fischmann - flétny
Nikola Kołodziejczyk - klavír
Jaromír Honzák - kontrabas
Grzegorz Masłowski - bicí

Česko-polský sextet trumpetistky a skladatelky Štěpánky Balcarové a charismatické polské zpěvačky Małgorzaty Hutek s projektem zhudebněných básní jednoho z nejvýznamnějších moderních polských básníků 1. pol. 20. století Juliana Tuwima. Polskou část kapely tvoří vedle M. Hutek vycházející hvězda polského jazzového piana Nikola Kołodziejczyk a bubeník Grzegorz Masłowski. Českou část reprezentuje saxofonista Luboš Soukup, flétnista Robert Fischmann a legenda českého jazzového kontrabasu Jaromír Honzák. V roce 2017 vydala kapela album s názvem Life and Happiness of Julian Tuwim, které vzniklo u českého vydavatelství Animal Music a bylo nominováno na hudební cenu Anděl v kategorii Jazz & Blues.

Ticketstream