Koncert filmových melodií pro celou rodinu

14.10.2018, 17:00 – 20:00

Na nedělní odpoledne 14. října od 17 hodin je v Kulturním domě Hlučín připraven netradiční koncert filmové hudby. Měl by být pro celou rodinu, proto je jeho program sestaven z širokého záběru, který tento žánr skýtá. 

Cena vstupenky: 100 Kč
Koncert filmových melodií pro celou rodinu

Za posledních pár desítek let prošla filmová hudba obrovským vývojem. Od samotné skladatelské práce, přes výrobu - nahrávání a efekty, až k tomu, že dnes běžně posloucháme celé soundtracky třeba při vaření. Za filmové melodie se rozdávají nejrůznější prestižní ocenění a každé dítě pozná svou oblíbenou pohádku už podle znělky. A tak, jak se tato hudba stala součástí našich životů, stává se také pevnou součástí koncertního repertoáru i velmi renomovaných orchestrů. A kromě toho - napíšete-li píseň a stane se z ní hit, dříve nebo později se v nějakém filmu určitě objeví.
Městský orchestr mladých z Dolního Benešova má na svém playlistu takovýchto skladeb už tolik, že by jich bylo dost na několik koncertů. A to především proto, že muzikanti i posluchači si to prostě užívají. A to, že se jedná o orchestr dechový, dnes už rozhodně neznamená, že by měli hrát dechovku. Z tohoto důvodu se už pár let snaží svému publiku představovat barvy orchestru v symfonické, filmové nebo i taneční moderní hudbě.
Pro hlučínský koncert je připraven průřez filmovou hudbou tak, aby si každý z posluchačů našel svůj oblíbený kousek. Pro starší a milovníky klasiky 7 statečných, pro tatínky třeba Amerika od Lucie a pro nejmladší taneční hit Happy z filmu Já padouch. Netradiční součástí koncertu bude, podobně jako na výchovných akcích pro školy, projekce na plátno, představení jednotlivých nástrojů a také možnost si je osahat a vyzkoušet. Přijďte - třeba se zamilujete na první poslech.

Ticketstream