VÁCLAV KOUBEK s kapelou – Dvacet let s kapelou v zádech/

26.3.2017, 20:00 – 23:59

Koncert osobitého písničkáře, jehož projev je zrovna tak prostý jako vesnická hospoda a zrovna tak hluboký jako duše člověka

Cena vstupenky: 150 Kč

VÁCLAV KOUBEK s kapelou + hosté.

Vystudoval vysokou školu strojní v Liberci. Pracoval pro televizi, jako asistent střihu, u filmu jako asistent režie, prošel řadou divadel a zůstal u svobodného povolání. Jako herec se objevil i v Národním divadle (Zvony) a ve filmu (Keď hviezdy boli červené, Zvířata ve městě, Cesta pustým lesem, Mikola a Mikolko, Co chytneš v žitě, Čert ví proč, Na stojáka aj.). Momentálně vše sloučil do Vesnického klubu Chotěmice, odkud své písně, povídky, pohádky a připravované filmy rozesílá do klubů celé republiky.

"...Václav Koubek je z toho typu kumštýřů, kterým se nežije lehce za žádného režimu a který jednoduše řečeno není „user friendly“, neboli uživatelsky přátelský pro hlavní média a velká publika. Však také spojení skřehotavého hlasu, temperamentní tahací harmoniky a svérázných textů často Koubkovi přinášelo a přináší povrchní osudky z „divnosti“ nebo na druhou stranu stejně tak povrchní poplácávání po zádech od rádoby spřízněných hospodských opilců. Přitom písně, filmy či povídky z Koubkovy dílny prozrazují, že do klubů zavítá přírodně lyrický, chlapsky melancholický, plebejsky kritický, živelně vtipný a především velmi citlivý pozorovatel labyrintu světa i (ráje) srdce..." (Vít Kouřil: Pozoruhodné půlstoletí Václava Koubka)

Kapela: Honza Ponocný nebo David Babka (kytara), Jarda Jeřábek (saxofon), Martin Rychta (bicí)

Ticketstream