Vojtěch Dyk & B-SIDE BAND - bandleader Josef Buchta v Hradci Králové

27.3.2017, 19:30 – 21:15

Po roční odmlce vyplněné přípravou a realizací Bernsteinovy mše se zpěvák Vojtěch Dyk a kapela B-SIDE BAND s bandleaderem Josefem Buchtou vrátí na koncertní pódia v celé České republice.

Cena vstupenky: 990 Kč

V pořadí již šesté turné pořádá tradičně agentura BUJOART. Nový stage design by měl pro  diváky koncertu evokovat návštěvu baru. Za barem přímo na pódiu bude v rámci show barman, který bude míchat koktejly.  První koncert proběhne v Měšťanské besedě v Plzni 15.3. Další koncerty proběhnou například v Příbrami,  Ústí nad Labem, Hradci Králové, Pardubicích nebo ostravském klubu Garage. Dva původně plánované koncerty v dubnu  v domovském městě B-SIDE BANDU byly vyprodány tak rychle, že se produkce rozhodla přidat třetí, na nějž už zbývá je malá část vstupenek. Všechny proběhnou v brněnském Sono Centru (24.-26.4.).  V druhé polovině jarní části turné zavítá Vojtěch Dyk a B-SIDE BAND do Velkého Meziříčí, Olomouce a Luhačovic. Pražské koncerty jsou naplánovány na 10. a 11. května do karlínského Fora a do holešovické La Fabriky. Kapela s Dykem se objeví rovněž na letních festivalech  a koncerty budou pokračovat až do konce roku

Pro nové turné vyhlašuje Vojtěch Dyk  návrat k ryzím hodnotám. „Jde nám o jednoduchost a maximální sdělnost, a to by mělo být vidět i slyšet na pódiu jak ve výpravě, tak v repertoáru,“ říká Vojtěch Dyk a dodává: „Právě ta jednoduchost sdělování mi v dnešní době chybí, všechno je zanesené takovým mediálním bahnem a my chceme tohle bahno rozvířit a postavit  proti němu jasnou a čistou zprávu. Vracíme se k atmosféře 60. let, které podle nás právě tohle nabízela.“ Proto bude nový repertoár, tvořený především autorskými  skladbami, ale i největšími světovými hity v novém aranžmá pro  B-SIDE BAND, hodně taneční a zpěvák nevylučuje rovněž taneční číslo. „Rádi bychom také vzpomněli zařazením dvou písniček desáté výročí úmrtí Karla Černocha,“ dodává.

 „Pro mě osobně je to i taková velká oslava desátých narozenin B- SIDE BANDU, které v této sezoně slavíme,“ říká bandleader Josef Buchta. Proto bude návštěvníkům k dispozici i CD, které mapuje uplynulou dekádu kapely a její vystoupení nejen s Vojtěchem Dykem, ale i s řadou hostů jako jsou Matěj Ruppert, Terez Černochová nebo zahraniční superstar jako držitelé Grammy Kurt Elling či New York Voices nebo  trio The Puppini Sisters.

Termíny

15.3. Plzeň - Měšťanská beseda
16.3. Příbram - Divadlo Příbram
22.3. Ústí nad Labem - Dům kultury
27.3. Hradec Králové – Aldis
28.3. Pardubice – Ideon
31.3. Ostrava - Garage club
1.4. Krnov - Kofola music club
24.4. Brno - Sono centrum
25.4. Brno - Sono centrum
26.4. Brno - Sono centrum
3.5. Velké Meziříčí – Jupiter
4.5. Olomouc – Výstaviště Flora
5.5. Luhačovice – MKD Elektra
10.5. Praha - Fórum Karlín
11.5. Praha - La Fabrika
12.5. Děčín – LabeFest
17.6. Holešov - Holešovská Regata
28.7. Hlučínské jezero - Štěrkovna open music festival
29.7. Uherské Hradiště – Letní filmová škola
30.7. Vysoké Tatry – Lomnica

Ticketstream