LESNÍ SLAVNOSTI DIVADLA 2016 - Divadlo Rokoko s představením Kancl

29.8.2016, 20:00 – 21:30

Na Lesních Slavnostech Divadla 2016 vystoupí tradičně Dejvické divadlo s oblíbeným repertoárem a přidáváme představení divadla Rokoko - Kancl.

Cena vstupenky: 350 Kč
LESNÍ SLAVNOSTI DIVADLA 2016 - Divadlo Rokoko s představením Kancl
  • Adresa:
    Řevnice, 252 30

Lesní Slavnosti divadla zahajíme pondělním představením Kancl (Ricky Gervais, Steve Merchant) z repertoáru Městských divadel pražských, souboru Rokoka. Představení je první divadelní uvedení kultovního seriálu BBC, který je originálním a vtipným pohledem do zákulisí jedné zdánlivě obyčejné kanceláře. Moderní svět je krutý. Doby, kdy měl každý úředník zajištěno nadosmrti své teplé místečko, jsou nenávratně ty tam. Dnes se nad každičkou kanceláří permanentně vznáší hrozba propouštění. Kdokoliv může být ze dne na den shledán nadbytečným. Takové jsou základní situační okolnosti i v Kanclu Rickyho Gervaise.

Dejvické divadlo přichází tentokráte se třemi představeními - třemi tituly. Ve středu 31. srpna začínáme představením Dealer´s Choice geniálního autora Patricka Marbera. Jedná se o "pokerovou divadelní hru". Zaměstnanci jedné londýnské restaurace se každou neděli setkávají v suterénu podniku k partičce pokeru. Jednoho dne se objeví záhadný muž, jak se záhy ukáže, profesionální hráč. Majitel restaurace jej pozve k hracímu stolu. Rozehrává se napínavá partie, v níž zdaleka nejde jen o karty. Inscenace v režii autora byla v roce 1995 oceněna prestižní britskou divadelní cenou jako komedie roku. Za roli Mugsyho získal Václav Neužil v roce 2011 Cenu Thálie.

Ve čtvrtek 1. září můžete znovu shlédnout Briana Miroslava Krobota z roku 2012. Jedná se o ztvárnění skutečných událostí ze života legendárního Stouna. Diváci se setkají nejen s Mickem, Keithem a Charliem, ale i hrdiny Brianova tripového světa, Králíčkem, Oslíkem a Medvědem. Představení je opepřeno skvělým hudebním výstupem Václava Neužila jako představitele Micka Jaggera.

V pátek 2. září vám přineseme novinku, psychothriller se šťastným koncem, Zimní pohádka z pera Williama Shakespeara. Zimní pohádka je zvláštní, kouzelná hra. Je jednou z posledních Shakespearových her. Působí, jakoby do ní autor napsal celou svojí životní zkušenost. Celý svět se vám rozkouskuje na mnoho útržků. V jednom útržku vidíte lásku a hned za ní nenávist, vypočítavost, hloupost, všechny odstíny egoismu a za nimi, jako v pohádce, dobré srdce. Je to svět, kde nic není tak, jak se zdá a ani postavy často nevědí, kdo jsou.

Ticketstream