Vojtěc Dyk & B-Side Band, Deska Tour 2015

28.8.2015, 20:00 – 22:00

Bigbandová špička se zpěvákem roku 2012. 

Jedinečné spojení brněnského B-Side Bandu se zpěvákem a hercem Vojtěchem Dykem je momentálně jedním z nejžádanějších a nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény. Dopřejte si bohatý hudební zážitek s novým hudebním programem. Uslyšíte jak repertoár s Deska Tour 2015, tak i coververze rockových hitů připravené pro festivalovou sezónu.

Vojtěch Dyk je jednou z nejvytíženějších domácích hereckých a hudebních hvězd. Od působení v kapele Nightwork, přes muzikálové role se odrazil k samostatné hudební kariéře. Od roku 2010 spolupracuje s orchestrem B-Side Band, s nímž absolvoval v roce 2012 velké turné. Na něj navázala letní open air tour, kde se představil na společných koncertech s předním světovým zpěvákem Kurtem Ellingem. V roce 2012 byl oceněn Andělem pro nejlepšího zpěváka roku.

B-Side Band založil na jaře roku 2006 trumpetista a band leader Josef Buchta. Je sestaven z 18 špičkových instrumentalistů a během svého postupného vzestupu si vytvořil silnou tradici a pevnou základnu příznivců. Repertoár kapely je žánrově nesvázaný, je podřízen především snaze vytvořit moderní a barevný bigbandový zvuk, vtáhnout posluchače do děje energií a efektními aranžmá. V současné době je jedním z nejvyhledávanějších hudebních těles svého žánru a začíná rozšiřovat svoje pole působnosti na zahraniční podia. 

www.kulturaboskovice.cz

Ticketportal