Elephant Man / JA

3.3.2020, 19:30 – 21:30

Na březen 2020 se chystá v Praze velký dancehallový večer, kde vystoupí jamajský Elephant Man!

Horká novinka pro všechny, kdo mají rádi jamajský dancehall, zapište si do diáře datum 3. března 2020. Ten den přiletí poprvé do Prahy populární kingstonský deejay, zpěvák a bavič O´Neil Bryan známý jako Elephant Man! Vydává muziku od roku 1997 a v rámci své dlouhé sólové kariéry natočil stovky a dost možná i tisíce singlů u velkých vydavatelství i labelů z kingstonského ghetta. Elephant Man je bez pochyb jednou z deseti nejdůležitějších postav tamní taneční scény posledních dvaceti let a jeho hlas se objevuje na mnoha zcela zásadních dancehallových riddimech (instrumentálkách) jamajské historie. Namátkou vzpomeňme alespoň riddimy Diwali, Kopa, Stepz, Applause, Coolie, Jiggy nebo třeba Bubble Up . V Elephantově úctyhodném katalogu jsou zásadní hymny, jako jsou třeba songy Pon De River, Willie Bounce, Signal di Plane, Father Elephant, Gully Creepa, Rah Rah, Nuh Linga, Crazy Hype, Five-O, Scooby Doo, Sesame Street a mnoho dalších.

3. března 2020 se v pražském Lucerna Music Baru chystá velký dancehallový večer, jehož hlavní hvězdou bude jamajský Elephant Man! Dále se můžete těšit na mocný domácí support Pull Up Unity, Mad Coffin, The Limitless, GhettoRocka, DJ Herby a Boldrik. Na začátku večera se bude promítat dancehallový dokument Displace.

Populární kingstonský deejay, zpěvák a bavič O´Neil Bryan známý jako Elephant Man vydává muziku od roku 1997 a v rámci své dlouhé sólové kariéry natočil stovky a dost možná i tisíce singlů u velkých vydavatelství i labelů z kingstonského ghetta. Elephant Man je bez pochyb jednou z deseti nejdůležitějších postav tamní taneční scény posledních dvaceti let a jeho hlas se objevuje na mnoha zcela zásadních dancehallových riddimech (instrumentálkách) jamajské historie. Namátkou vzpomeňme alespoň riddimy Diwali, Kopa, Stepz, Applause, Coolie, Jiggy nebo třeba Bubble Up . V Elephantově úctyhodném katalogu jsou zásadní hymny, jako jsou třeba songy Pon De River, Willie Bounce, Signal di Plane, Father Elephant, Gully Creepa, Rah Rah, Nuh Linga, Crazy Hype, Five-O, Scooby Doo, Sesame Street a mnoho dalších.

Elephant Man vystoupí v Česku poprvé, v klubu Lucerna Music Bar, který akci připravuje ve spolupráci s reggae maratonci z týmu Jahmusic (tak jako i dlouhou sérii reggae koncertů předtím). A jelikož to bude 100% dancehall po delší době, chystáme i bohatý doprovodný program. Ze Slovenska přijede dancehallový projekt Pull Up Unity, který má za sebou už dvě alba a patří tu k hlavním dancehallovým pionýrům. Za českou scénu pak vystoupí Mad Coffin, tajemný badboy domáího dancehallu z Valmezu. Budou i domácí selektoři GhettoRocka, DJ Herby, Boldrik a tanečníci z týmu The Limitless. A aby toho nebylo málo, na začátku večera před samotnou party ještě proběhne promítání zbrusu nového dokumentárního filmu Displace, který v Kingstonu natočil československý štáb v létě 2019 a jehož hlavním tématem je právě dancehallová kultura!

Ticketportal