COLD CAVE / US

5.11.2018, 20:00 – 22:00

Cold Cave je název projektu Wesleyho Eisolda sídlícího v Los Angeles a New YorkU, jehož hudba bývá popisována jako koláž darkwave, noise a synthpopu. Mnozí hudební kritici slyší v hudbě Cold Cave vlivy post punku z osmdesátých let a raného synth popu, především pak vliv Joy Division.

COLD CAVE / US

Cold Cave založil v roce 2007 Wesley Eisold, původně zpěvák hardcoreových skupin Give Up the Ghost, Some Girls a zakladatel Heartworm Press. V roce 2009 vydává na Matador Records své debutové album Love Comes Close, o dva roky později vyšlo na stejném labelu druhé album Cherish the Light Years.

Loni v září Cold Cave vydal singl Glory připomínající New Order. V klipu se objevila nová sestava – Wesley Eisold (zpěv), Amy Lee (syntezátor), Max G. Morton (syntezátor), Nils Bue (basová kytara/kytara) a Ryan McMahon (bicí). Praha měla kapelu možnost vidět loni v listopadu jako skvělé předskokany The Jesus and Mary Chain.

Eisold o svém rojektu říká: “Mám problém s pojmenováním ‘člen kapely’ protože nejsou žádní další ´členové’ Cold Cave. Jsem to jen já. Spolupracoval jsem s mnoha lidmi. Někteří byli nesmírně užiteční a někteří zas k ničemu. Teď jsem nejradši, když si všechno udělám sám.”

Ticketportal