BILLY BARMAN & DIEVČATÁ ZO SĽUK-u / SK

16.4.2018, 20:00 – 22:00

Skupina Billy Barman odehraje v březnu a v dubnu sérii osmi speciálních koncertů, na kterých vystoupí společně s pěti zpěvačkami zo SĽUK-u (Slovenský ľudový umelecký kolektív). V Lucerna Music Baru se zastaví v pondělí 16. dubna.

„Dali sme dohromady špeciálne hudobné teleso, postavené na čisto akustických nástrojoch a krásnych hlasoch dievčat zo SĽUK-u. K folklóru a horám máme blízko, často nám pomáhajú pri písaní textov,“ hovoří o netradičním spojení zpěvák Juraj Podmanický.

Spojení skupiny Billy Barman a zpěvaček ze SĽUK-u vzniklo ad hoc pro festival Tatra Flowers, v rámci kterého oba soubory odehráli společný koncert na Téryho chatě.

„Keďže koncert na Térynke bol bez akéhokoľvek ozvučenia, vymysleli sme mu špeciálny názov: “Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u potichu!” dodává Podmanický.

Diváci v Praze uvidí jeden společný akustický koncert, během kterého se budou oba dva soubory střídat, přičemž v některých skladbách se spojí, respektive se budou prolínat.

„Hráme akusticky a potichu, bez veľkej súpravy bicích a bez samplov, takže je to celé oveľa viac postavené na hlasoch. Bude to výzva, lebo je to dosť iné ako bežný koncert, ale strašne nás to baví,“ mluví o akustickém koncertu kytarista Jozef Vrabel.

Skupina Billy Barman vznikla v roce 2008 a na kontě má alba Noční jazdci (2010), Modrý jazyk (2013) a Dýchajúce obrazy (2016). Získala několik cen Radio_Head Awards, naposledy za album roku 2016.

V předprodeji Ticketportal jsou pouze vstupenky na stání.

Ticketportal