Štefan Margita - Vánoční koncert

10.12.2017, 18:00 – 20:00

Pěvecká kariéra tenoristy Štefana Margity je obdivuhodná - od roku 1986, kdy zvítězil na Mezinárodní soutěži Pražské jaro, jej mohli slyšet posluchači nejvěhlasnějších operních domů v New Yorku, Londýně, Madridu, Miláně, Sao Paulu nebo Tokiu.

Musica Holešov
10. 12. 2017 neděle, 18,00 hod.
zámek Holešov, Velký sál
Vánoční koncert Štefana Margity 

Bizet, Čajkovskij, Dvořák, Schubert, Gershwin...

Štefan Margita tenor
Filharmonie B. Martinů Zlín
Marko Ivanovič - dirigent

Také výčet orchestrů a dirigentů, se kterými Margita spolupracoval, zahrnuje ta nejprestižnější jména jako Sir Simon Rattle, Claudio Abbado nebo Seiji Ozawa. Není tedy divu, že Česká televize po tři roky natáčela dokument mapující bohatý profesní i soukromý život tohoto známého umělce a pod názvem "Pocta...Štefan Margita" jej za účasti všech hlavních protagonistů uvede na slavnostní premiéře na letošním televizním festivalu Zlatá Praha.
Díky osobnosti Štefana Margity, ale zajisté i díky Filharmonii B. Martinů Zlín, kterou bude řídit současný šéfdirigent opery Národního divadla Brno Marko Ivanovič, bude mít tento závěrečný večer koncertní řady MUSICA Holešov 2017 zcela jistě jedinečnou uměleckou úroveň a zároveň díky programu, ve kterém kromě slavných operních árií zazní i Schubertovo Ave Maria nebo Adeste Fideles navodí atmosféru a náladu blížících se Vánočních svátků.

Ticketportal