ST. PETERSBURG FESTIVAL BALLET

11.12.2017, 19:30 – 17.12.2017, 20:00

Soubor s velkým úspěchem hostovalo v USA, v Itálii, v Německu, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Finsku, v Portugalsku, v Číně, v Brazílii, v Mexiku a v dalších zemích.

Petrohradský soubor St. Petersburg Festival Ballet uvádí skvosty světové klasiky:

Šípková Růženka (balet o dvou dějstvích P. I. Čajkovského)
S odstupem více než deseti let od uvedení Labutího jezera představil Čajkovskij na motivy pohádky bratří Grimmů balet Šípková Růženka. Toto dílo stále inspiruje choreografy velkých scén k rozvinutí celého spektra tanečních prvků klasického baletního umění, které si vždy znovu nachází nové obdivovatele.

Labutí jezero z pera Petra Iljiče Čajkovského, i díky tanečnímu boomu a rozšíření klasické baletní techniky a klasického repertoáru do Ameriky i Austrálie po II. světové válce je nejznámější a nejhranější baletní dílo. Premiéra 4. dubna 1877.

St. Petersburg Festival Ballet – skvělé a velkolepé umělecké těleso, vynikající herecký soubor, ztělesňující ruskou školu klasického baletu – přísnou, klasickou eleganci, svěží dech jednadvacátého století, dokonalou techniku provedení a neomezenou šíři ruské duše v kombinaci s královskou nádherou kostýmů a dekorací.
Diváci se na představení St. Petersburg Festival Balet ponoří do světa romantiky a krásy, proniknou do feérií lásky a smrti, věrnosti a zrady, smíchu a slz, strachu i odvahy - do všeho, co souvisí s dědictvím světové kultury a s mistrovskými uměleckými díly.
Sankt Petěrburg – je kolébkou ruského baletu, město, které uchvátí každého mistra a jeho práci obohatí nenapodobitelným ruským duchem. Festival – toto slovo v překladu z latiny znamená sváteční, a tím chce být také každé vystoupení souboru. Vysvětlovat význam slova balet je asi zbytečné.

Ticketportal