Z podhradí do podzámčí. Festival Krásný ztráty Live hlásí druhý ročník

15.7.2017, 19:01 – 21:01

Po jednoznačném úspěchu velkoryse pojatých loňských oslav narozenin jednoho z nejpopulárnějších českých rockových zpěváků Michala Prokopa, které se pod dnes už ikonickým názvem Krásný ztráty Live odehrály v letním amfiteátru v Lokti nad Ohří, se pořadatelé rozhodli uskutečnit druhý ročník festivalu Krásný ztráty Live.

Vstupenky ke stání i sezení jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Do 30.dubna je pořadatelé nabízejí ve všech kategoriích o 100Kč výhodněji. Událost letos proběhne v pátek a sobotu 14. - 15. července. Dějiště se tentokrát přesouvá do nádherného prostředí středočeského parku Konopiště.

Proč Konopiště?

„Konopiště jsme vybrali kvůli dostupnosti, snadné dosažitelnosti vlakem i autem. Areál je větší a oproti loňskému roku nabídne návštěvníkům lepší komfort. Změna je život, a tak letos zveme na výjimečný hudební výlet s Michalem Prokopem a celou řadou spřátelených muzikantů do místa, kde namísto siluety loketského hradu je dominanta jednoho z nejkrásnějších českých zámků,“ vysvětluje příštího dějiště festivalu David Gaydečka z pořádající agentury Joe's Garage.

Kdo bude hostitelem?

Festival, jehož první ročník byl čtenáři zpravodajského portálu iDNES.cz vyhlášen druhým nejlepším českým festivalem roku 2016, opět nabídne výjimečný program, v němž se potká řada domácích muzikantských legend se svými mladšími následovníky, a to na bázi hned několika hudebních žánrů.

Jediné jméno, které se po roce opakuje, je samozřejmě Michal Prokop, jenž bude znovu plnit funkci hostitele. A to opět v obou sestavách, s nimiž pravidelně koncertuje, tedy v akustickém triu s kytaristou Lubošem Andrštem a houslistou Janem Hrubým i v plném obsazení rockové kapely Framus Five. V jejím čele byl před neuvěřitelnými padesáti lety vyhlášen nejlepším zpěvákem na legendárním 1. československém beatovém festivalu ve velkém sále Lucerny.

Letos táž skupina slavnostně vstoupila do Beatové síně slávy Rádia Beat.

Kdo zahraje?

Některé programové bloky obstarají projekty hudebníků, kteří jsou s Michalem Prokopem úzce spojeni členstvím ve Framusu Five. Týká se to Jana Hrubého, který vystoupí se svou kapelou Kukulín, Luboše Andršta, který se předvede jako prvotřídní kytarista se svým Blues Bandem a dechové sekce i bubeníka, kteři si  zahrají  i v rámci Yo Yo Bandu.

Velká jména české scény, tentokrát s kořeny převážně z „osmdesátek“ ovšem nebudou chybět ani v dalších dramaturgických položkách. Kytarista Michal Pavlíček z mnoha svých projektů přiveze ten nejniternější, duo se zpěvačkou Monikou Načevou. Legendární Michal Ambrož se představí s aktuální výrazně omlazenou Hudbou Praha. Dobu českých ohlasů nového romantismu připomene Precedens, svůj nezaměnitelný hard rockový hlas rozezvučí Kamil Střihavka, z těch mladších se instrumentální virtuozitou postavenou na zvuku Hammondových varhan blýsknou například Sunflower Caravan a svými neúprosnými groovy budou publikum atakovat nedávno po dlouholeté pauze obnovení -123 min. Festival vyvrcholí punkovou náloží legendárního Visacího zámku.

foto: z lonského festivalu: archiv Joes Garage, Visací Zámek - archiv Visací Zámek, Michal Prokop - Ivan Prokop

Ticketportal