Legendární Mireille Mathieu se vrátí do Prahy

25.10.2017, 19:00 – 21:00

Legenda světového šansonu, francouzská zpěvačka Mireille Mathieu přijede 25. října 2017 koncertovat do Prahy.  Společně se svým orchestrem vystoupí v Kongresovém centru, kde vystupovala minulý rok před vyprodaným hledištěm. Rodačka z Avignonu zazpívá své nejznámější písně, které znají fanoušci po celém světě již několik dekád. Minulý pražský koncert byl vyprodán v rekordním čase. Vstupenky na letošní vystoupeni jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Charismatická francouzská šansonierka Mireille Mathieu započala svou hudební kariéru v sedmdesátých letech minulého století, od té doby stihla nahrát více než 1200 skladeb, vydat více než 40 alb a vystupovat po celém světě. Mireille Mathieu je přímou nástupkyní ikonické Edith Piaf, a je často označována jako pokračovatelkou jejího odkazu. Do paměti fanoušků se zapsala díky slavným skladbám Mon credo, Qu`elle est belle, Mon bel amour d`été, ale také tipyckým účesem, který se stal ve své době módním hitem. Během své kariéry stihla Mathieu koncertovat na všech kontintetech světa a je také známá tím, že dokáže zpívat v několika světových jazycích. Spolupracovala například s hvězdami jako Charles Aznavour, Julio Iglesias, Frank Sinatra, Tom Jones nebo Paul Anka. Obecně je stále považována za nejvýznamější současnou ženskou šansonovou zpěvačku.

Mathieu vystoupila v bývalém Československu v roce 1967 a v roce 1985 v rámci festivalu Bratislavská lyra. Poté následovala dlouhá přestávka, aby se vrátila minulý rok, tedy v roce 2016. V beznadějně vyprodaném Kongresovém centru představila ve dvouhodinovém koncertu nejslavnější písně své kariéra, brilatní hlas a exceletní hudební orchestr. Za precizní hlasový projev, charismatické vytsupová a vřelou komunikací s publikem si vysloužila několikanásobný potlesk ve stoje. Zájem o vystoupení byl obrovský, vstupenky byly vyprodány během rekordně krátké doby.

Francouzská zpěvačka se do České republiky rozhodla znovu vrátit. Své fanoušky potěší v Kongresovém centru v termínu 25. října 2017. Vstupenky lze zakupovat v síti Ticketportal.

Ticketportal