MIKULOVSKÁ VERONA

30.6.2017, 20:30 – 22:30

Letošní první ročník MIKULOVSKÉ VERONY, který se koná 30. června 2017 v malebném městě Mikulov a amfiteátru pod širým nebem, bude hostit vyjímečnou a světoznámou operní divu paní Dagmar Peckovou společně s nejznámější českou folkovou kapelou Spirituál kvintet a to v rámci úspěšného koncertního představení DAGMAR PECKOVÁ A SPIRITUÁL KVINTET.

Mikulovská Verona je hudební projekt, který vznikl v malebném měste Mikulov ve spolupráci s Mikulovskou rozvojovou společností a městem Mikulovem. Každý rok pravidelně na počátku letních prázdnin se uskuteční v Amfiteátru letního kina pod širým nebem koncertní představení pro posluchače kvalitní hudby. Pravidelně každý rok zazní operní, operetní či muzikálové melodie, ale můžete se těšit i na multižánrový hudební přesah. Atmosféra města Mikulova a letního amfiteátru společně s hudebním zážitkem je neopakovatelná.

Dagmar Pecková je světoznámá renomovaná operní a koncertní pěvkyně. Během studií byla sólistkou operety v Plzni a v Hudebním divadle v Karlíně. Po dvou letech v operním studiu v Dráždanech byla v roce 1987 angažována jako sólistka drážďanské Semperovy opery. O rok později se stává sólistkou Státní opery v Berlíně. Od počátku své pěvecké kariéry úzce spolupracuje s prof. Antonií Denygrovou, dlouholetou sólistkou ND a Státní opery. Dnes je Dagmar Pecková hostem předních evropských operních scén - Stuttgart, Berlín, Drážďany, Basilej, Paříž, Hamburk, Londýn nebo Lausanne. Ve své koncertní činnosti se Dagmar Pecková prezentuje bohatým repertoárem od klasiky až po díla předních současných skladatelů
Spirituál kvintet je nejznámější česká folková kapela, která byla založena už v roce 1960. Stála na pódiích spolu s Pete Seegerem, prezidenty Václavem Havlem a G. H. W. Bushem, hrála pro významné osobnosti, prezidenta Billa Clintona a další.

Ticketportal