27. Aviatická pouť 2017

3.6.2017, 8:00 – 18:00

27. Aviatická pouť patří mez tradiční evropské letecké dny. Divácky působivé velkoprostorové divadlo ve 3 D na zemi i ve vzduchu, ztvárňuje scény významných mezníků v historii letectví. Jedinečná příležitost pro malé i velké, zážitek pro celou rodinu na 1. červnový víkend.

To tu ještě nebylo

V programu letošní Aviatické pouti, která se na pardubickém letišti uskuteční o víkendu 3. a 4. června 2017, se poprvé v její dosavadní sedmadvacetileté historii představí světová akrobatická velkoskupina na proudových letadlech.

„Již nyní můžeme s hrdostí oznámit, že se nám podařilo zkontaktovat a do programu zařadit asi světově nejznámější soukromou akrobatickou skupinu Breitling Jet Team, která létá na československých proudových letounech Aero L-39 Albatros. To, že Francouzi reagovali na naši poptávku, jistě svědčí o alespoň evropském významu Aviatické pouti. Návštěvníci tak letos uvidí velice dynamické skupinové vystoupení šestice proudových letadel. Jedná se o první vystoupení uskutečněné na pardubickém nebi od dob prvního vzletu Ing. Jana Kašpara v roce 1910. Návštěvníci Aviatické pouti tak budou mít jedinečnou příležitost sledovat umění pilotů, jež jsou ozdobou řady předních světových airshow,“

říká k potvrzené účasti skupiny Breitling Jet Team Jan Rudzinskyj z organizačního štábu Aviatické pouti.

Chybět nebude ani tradiční pestrý pozemní program s řadou ukázek a rozmanitých aktivit pro děti.

Více informací o aktualitách z připravovaného programu lze získat na stránkách www.aviatickapout.cz

Ticketportal