Šansonová legenda Mireille Mathieu přijede koncertovat do Prahy

16.10.2016, 20:00 – 22:00

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí společně se svým orchestrem 16. října 2016 v Kongresovém centru v Praze. Mathieu patří mezi nejvýznamnější šansonové zpěvačky historie. Slavná a dnes již legendární interpretka představí v Praze své nejlepší skladby, jako jsou například Mon credo, Qu`elle est belle nebo Mon bel amour d`été. Na pražském koncertě vystoupí s dvanáctičlenným orchestrem.

Rodačka z jihofrancouzského Avignonu prožila svou největší slávu v sedmdesátých letech minulého století, a od té doby se drží na špičce hudební scény. Jednoznačně patří mezi největší osobnosti francouzského, a tím pádem i světového, šansonu. Charismatická zpěvačka, která bývá často přirovnávána k ikonické Edith Piaf,  během své kariéry nazpívala přes 1200 písní, vydala přes 40 alb a koncertovala na všech kontinentech planety. Mezi její největší hity patří písně Mon credo, Qu`elle est belle a Mon bel amour d`été. Během svého působení Mireille Mathieu spolupracovala například s Charlesem Aznavourem, Johnny Hallydayem, Julio Iglesiasem, Paulem Ankou nebo Frankem Sinatrou. Své fanoušky má francouzská šarmantní dáma po celém světě.

 

Dětství prožila Mirelle Mathieu v jihofrancouzském městě Avignonu jako nestarší ze třinácti dětí prosté rodiny. Poprvé vystoupila před publikem už ve svých čtyřech letech, kdy zpívala na půlnoční mši v místním kostele. Jak sama říká, tento okamžik byl prvním impulsem k tomu stát se profesionální zpěvačkou. Později nastoupila do umělecké školy a získala odborné vědomosti o zpěvu a hudbě. Zásadní pro její kariéru bylo setkání s věhlasným manažerem Johnnym Starkem, který mimo jiné zastupoval Edith Piaf. Toho Mireille Mathieu svým pěveckým nadáním úplně okouzlila a spolupráce společně s prvními úspěchy na sebe nenechala dlouho čekat. Zlomové bylo její působení ve Spojených státech amerických, kde si doslova podmanila publikum. Následovalo nesčetné vystupování v Las Vegas, Hollywoodu, New Yorku nebo San Francisku.

V Praze vystoupí Mathieu v Kongresovém centru v Praze, kde s kompletním orchestrem předvede ryzí francouzský šanson v tom nejvytříbenějším podání. Koncert se uskuteční 16. října 2016 a vstupenky lze zakoupit v síti Ticketportal.

Ticketportal