Harlem Globetrotters 90 years v Pardubicích

5.6.2016, 15:00 – 17:00

Harlem Globetrotters, americký exhibiční basketbalový tým, založil v roce 1926 v Chicagu manažerAbe Saperstein a o dva roky později ho pojmenoval po vyhlášené černošské čtvrti Harlem v New Yorku.

Harlem Globetrotters je tým úžasných míčových kouzelníků a určitě nejlepším souborem tohoto sportu na světě. Jejich souhra, efektní akce a spousta srandiček baví miliony diváků po celém světě už 90 let. Během těchto let se v jejich dresu vystřídalo mnoho hráčů, kteří se prosadili i v NBA. Spousta smečovaných košů, alley-oop, exhibičních nahrávek, fint s míčem a dokonalého pohybu včetně vysokých výskoků, to je to, co diváci na basketbalu milují a chtějí vidět. Až už jde o exhibiční střely, smeče na trampolíně nebo soutěž v točení míčem na prstě. 
Klub má svého maskota, který se jmenuje Globbie, a také hymnu Sweet Georgia Blu. Jsou charakterističtí červeno-bílými šortkami a modrými dresy s přezdívakmi hráčů na zádech. 
Harlem Globetrotters slaví letos 90 let a v rámci jubilea zavítají opět po delší době i do Evropy. V České republice se představili již několikrát, například v roce 1995 v Ostravě, kde před víc než 11 tisíci diváky porazili o 4 body výběr NBA s hvězdami jako Manu Ginobili, Desmond Mason, Wally Scerbiak, Kobe Bryant, Jermaine O'Neal nebo Ben Wallace. 
Basketbalová show týmu Harlem Globetrotters je skvělý a fantastický zážitek, na který se vyplatí vyrazit společně s celou rodinou. 

Ticketportal