Zimní masters of rock 2015

30.11.2012 – 15.11.2015, 15:00

Tobias Sammet se svým melodic metalovým mužstvem neměnné sestavy EDGUY a s novou deskou „Space Police: Defenders Of The Crown“ na podzim vyrazí na celosvětové turné, a to s monstrózní produkcí.

Jedinou zastávkou v ČR bude Zlín. Ano, EDGUY se svou kompletní pódiovou produkcí jsou první potvrzenou hvězdou Zimního Masters of Rock! Na festivalu odehrají kompletní set, tak jako ve všech dalších městech v rámci tour. Mrkněte na úvodní ochutnávku z alba, kterou kapela vypustila formou lyrics videa k našlapané skladbě „Sabre & Torch“.

Dalším účinkujícím jubilejního X. ročníku festivalu je kapela MORBID ANGEL. Tito metaloví veteráni z Floridy přezdívaní Mistři chaosu - zpěvák a basák Evil D., kytaristi Trey Azagthoth a Thor Destructhor i „nový“ bubeník skupiny Tim Yeung - se u nás zastaví v rámci evropského turné s názvem Morbid Angel Covenant Europe 2014 Tour a i ve Zlíně oslaví 30. výročí vzniku kapely.

Jako další nás bude bavit a cappella metalový band VAN CANTO, složený z pěti zpěváků a bubeníka. Ten má od února taky nový studiový počin „Dawn of the Brave“, který je už pátou deskou této party.

Ve Sportovní hale Euronics zazní i hlasy tria Elize, Jake a Henrik. Švédská melodic rocková šestice AMARANTHE má doposud dvě studiovky („Amaranthe“ a „The Nexus“) plné hitů, ovšem v polovině října vydá nové, v pořadí už třetí album. Evropská live premiéra nové desky se uskuteční zcela exkluzivně právě na Zimním Masters of Rock ve Zlíně!

Americká ikona rocku LIZZY BORDEN, kterou před třiceti lety v kalifornském Hollywoodu založili bráchové Gregory Charles a Joey Scott Hargesovi a jež koncem 80. let nechyběla v žádném MTV’s Headbangers Ball, letos na Zimním Masters odehraje premiérový koncert u nás! Ne, LIZZY BORDEN ještě nikdy v republice nehráli, proto si nenechte jejich divokou show ujít. Nálada v hale bude při hitech těchto kdysi hair-metalistů přeplněná vzpomínkami na staré dobré osmdesátky.

Stále populárnější heavy / power metalisté BLOODBOUND pro festival chystají premiérovou show. Přesně den před Zimním Masters (21. listopadu) jim vychází už šesté studiové album s názvem „Stormborn“! Fanoušci ve Zlíně tak budou vůbec první na světě, kdo uslyší toto nové album live! Navíc bude album v prodeji ve festivalovém shopu a BLOODBOUND pro vás chystají autogramiádu. BLOODBOUND navíc na Zimním Masters oslaví deset let existence!

Dále oznamujeme účast kapely HEAVATAR - německé power metalové bandy, kterou založil „kytarista“ sk. VAN CANTO Stefan Schmidt. Další členové jsou zkušení muzikanti David Vogt (POWERWOLF), Sebastian Scharf (ex-FADING STARLIGHT) a Jörg Michael (ex-STRATOVARIUS, ex-RUNNING WILD, ex-RAGE).

Dalšími do soupisky jsou Bavoři, kteří letos slaví šesté výročí vzniku - WINTERSTORM. Kapela, pro niž je charakteristický mix power a folk metalu řízlý vikinskými tóny, už má na svém kontě tři regulérní desky - ta poslední „Cathyron“ vyšla začátkem února tohoto roku a na výbornou pochodila nejenom u fanoušků. Buďte na Zimním Masters už za světla - nenechte si ujít melodický metal s chytlavými refrény, ani silný hlas Alexe Schirmera - otvírák X. ročníku festivalu - skupinu WINTERSTORM!

Zimní Masters of Rock se uskuteční v sobotu 22. listopadu ve Zlíně, ve Sportovní hale Euronics.

PROGRAM:
12:00 … otevření haly
13:00 - 13:45 … WINTERSTORM
14:00 - 14:50 … HEAVATAR
15:10 - 16:10 … BLOODBOUND
16:30 - 17:40 … LIZZY BORDEN
18:00 - 19:20 … AMARANTHE
19:50 - 21:10 … VAN CANTO
21:40 - 23:00 … MORBID ANGEL
23:30 - 01:00 … EDGUY

Vstupenky na jednodenní festivalový maraton seženete za super cenu 790,- Kč na tomto webu nebo v předprodejních sítích TicketPortal, TicketPro a TicketArt, stejně jako v Masters of Rock Café (Zlín, Tyršovo nábřeží 5497) nebo v sídle ag. Pragokoncert (Praha 1, ulice U Bulhara 3).

Ticketpro