Léto slovenských hvězd ve Studiu DVA

Již druhým rokem je na srpen do divadla připraveno i Léto slovenských hvězd, které se tímto stalo nedílnou součástí METROpolitního léta hereckých osobnostní. Přehlídka bratislavských divadelních souborů se uskuteční v druhé polovině srpna (17. – 27. 8.). Odehráno bude sedm představení, mezi kterými jsou tři české premiéry. Diváci se mohou těšit na taková jména slovenského divadla, jakými jsou Emília Vášáryová, Milan Lasica, Milan Kňažko, Anna Šišková, Kamila Magálová, Marta Sládečková, Maroš Kramár, Zuzana Mauréry a mnoho dalších.

Léto slovenských hvězd ve Studiu DVA
  • Adresa:
    pasáž Paláce Fénix Václavské náměstí 56
    Praha 1 110 00

Novinkou mezi hostujícími soubory bude Ateliér Maroša Kramára. V premiéře hry Tajomné variácie o fascinujícím příběhu spisovatele odhalí Maroš Kramár dvě protichůdné představy o lásce.

Anna Šišková se pak představí ve hře Perfect Days, která se s úspěchem již mnoho let hraje v bratislavském Divadle Aréna.

Chybět nesmí ani partnerské Štúdio L+S, které kromě svých osvědčených titulů s Emílií Vášáryovou, Milanem Lasicou a Milanem Kňažkem (Rybárik kráľovský, Život na trikrát) a dalšími, uvede poprvé i komedii plnou písní Spomínam na Paríž a českou premiéru hry Tri grácie z umakartu.

V jedné z nejvtipnějších komedií uměleckého šéfa souboru GUnaGU, šestinásobného nositele Ceny Alfréda Radoka, spisovatele a dramatika Viliama Klimáčka,  Odvrátená strana mesiaca, se představí v české premiéře Emília Vášáryová.

PROGRAM – Studio DVA divadlo

17. srpna 19.00 Perfect Days - Divadle Aréna
19. srpna 19.00 Tajomné variácie - Ateliér Maroša Kramára 
22. srpna 19.00 Život na trikrát - Štúdio L+S 
23. srpna 19.00 Rybárik kráľovský - Štúdio L+S 
24. sprna 19.00 Spomínam na Paríž - Štúdio L+S 
25. srpna 19.00 Odvrátená strana mesiaca - GUnaGU
27. srpna 19.00 Tri grácie z umakartu - Štúdio L+S  

Ticketpro