Rockové legendy YES vyrazí v roce 2014 na koncertní turné

30.5.2014, 20:00 – 22:00

Rockové legendy YES vyrazí v roce 2014 na koncertní turné nazvané TRIPLE-HEADER 2014 EUROPEAN TOUR, na kterém představí své 3 zásadní tituly.

Cena vstupenky: 1.190 - 1.790 Kč Kč

 

DRŽITELÉ CENY GRAMMY, KAPELA YES, OHLÁSILI KONCERTNÍ TURNÉ, NA KTERÉM PŘEDSTAVÍ SVÉ TŘI ZÁSADNÍ TITULY. YES ODEHRAJÍ V PLNÉM ROZSAHU TŘI Z NEJVLIVNĚJŠÍCH ROCKOVÝCH ALB, A SICE TITULY THE YES ALBUM, CLOSE TO THE EDGE A GOING FOR THE ONE.

Legendární progresivní rocková kapela YES dnes oznámila, že turné, které odstartuje 29.dubna 2014 v Oxfordu, navštíví i Českou a Slovenskou republiku. Fanoušci se mohou těšit na jedinečný zážitek- YES vystoupí s programem složeným z jejich tří nejoblíbenějších alb zahraných v plném rozsahu - The Yes Album, Close to the Edge a Going for the One.

Skupina YES se představí ve složení Chris Squire (baskytara), Steve Howe (kytara), Alan White (bicí), Geoff Downes (klávesy) a Jon Davison (zpěv).

Fanoušci se mimo jiné mohou těšit na dlouholeté hity včetně skladeb “Yours is No Disgrace,” “I’ve Seen All Good People,” “Star ship Trooper,” “Close to the Edge,” “And You And I,” “Going for the One,” “Wonderous Stories,” “Awaken,”. YES tyto skladby odehrají v pořadí, v jakém se nacházejí na zmíněných studiových albech.

„Představili jsme tato tři alba v plném rozsahu na našem turné po Severní a Jižní Americe a fanoušci byli absolutně nadšeni,“ ř íká kytarista YES Steve Howe.

„Fanoušci to mají skutečně rádi,“ říká spoluzakladatel YES a baskytarista Chris Squire, „A stejně tak i my. Navíc zahrajeme kou sky, které jsme jen zřídkakdy hráli živě“.

Alan White dodává: „Je to skvělá příležitost podělit se s našimi evropskými fanoušky o vývoj YES v průběhu různých epoch, zavzp omínat na ty doby a vytvořit vzpomínky úplně nové, současné. Na turné po Evropě s hudbou z těchto alb se moc těšíme a hlavně se těšíme na to, že se setkáme s našimi skvělými fanoušky. Koncerty nás moc baví a myslíme si, že si je naši fanoušci po celé Evropě náramně užijí.“

Evropské turné 2014 navštíví Oxford v Anglii; Glasgow ve Skotsku, Londýn v Anglii; Paříž ve Francii, Curych ve Švýcarsku; Bruse v Belgii a Českou a Slovenskou republiku. Níže naleznete kompletní informace včetně místa a dat.

Kapelu YES založili v roce 1968 Jon Anderson a Chris Squire, držitelé ceny Grammy. Vytvořili jedny z nejdůležitějších a nejvliv nějších skladeb v historii rocku, za kultovní klasiku jsou dnes považovány především skladby “Roundabout,” “Close to the Edge,” “I’ve Seen All Good People,” “Owner of a Lonely Heart,” a mnoho dalších. Během své čtyři desetiletí trvající kariéry prodali YES desítky milionů nosičů a i nadále vytvářejí mistrovskou hudbu, která inspiruje fanoušky a hudebníky po celém světě.

Ticketpro