Marius Neset Band (Norsko)

28.3.2017, 19:30 – 21:30

V Norsku narozený, v Kodani žijící saxofonista Marius Neset má za sebou několikaleté turné, včetně vyprodaných vystoupení na některých z nejprestižnějších evropských festivalů včetně North See Jazz, Stuttgart Jazzopen a Kongsberg jazz festival. Na začátku roku 2015 vydal album Pinball, které bude tvořit stěžejní část jeho pražského vystoupení.

V Norsku narozený (2.1.1985), v Kodani žijící saxofonista Marius Neset vydal v dubnu 2011 své debutové album Golden Xplosion, jímž se tento saxofonista a skladatel stal jedním z nejdiskutovanějších přírůstků na evropské jazzové scéně. Terje Mosnes (Dagbladet) jej označil za nejtalentovanějšího norského saxofonistu po Janu Garbarkovi šedesátých let.

Marius oslňuje publikum po celé Evropě příkladnou technikou, energickou tvořivostí, představivostí a virtuozitou na tenor a soprán saxofony. Jeho následující alba - Birds (2013) a velkoansámblový projekt  s Trondheim Jazz Orchestra pod názvem Lion (2014) prokázaly, že Neset se stává jednou z největších mladých jazzových hvězd. Má za sebou několikaleté turné, včetně vyprodaných vystoupení na některých z nejprestižnějších evropských festivalů včetně North See Jazz, Stuttgart Jazzopen a Kongsberg jazz festival. Na začátku roku 2015 vydal album Pinball, které bude tvořit stěžejní část jeho pražského vystoupení.

Marius Neset – saxofony

Ivo Neame – piano

Michael Janisch – kontrabas

Anton Eger – bicí

Ticketpro