Svátek vína na soutoku

2.9.2016, 13:00 – 13:00

Déjà vu označuje v psychologii jev, kdy má člověk z ničeho nic intenzivní pocit něčeho už dříve prožitého, viděného nebo slyšeného. V Hradci Králové Vám 2. září 2016 tento pocit intenzivně navodíme. Snad každý, kdo se loni zúčastnil prvního ročníku, odcházel s příjemnými až euforickými pocity nad stráveným časem ve společnosti skvělých vín, dobrého jídla, kulturního prostředí, okouzlujících uměleckých vystoupení a stejně naladěných lidí. To stojí za to si to zopakovat. 

Hradec Králové a svátek vína 

Déjà vu (francouzsky „již viděno“) označuje v psychologii jev, kdy má člověk z ničeho nic intenzivní pocit něčeho už dříve prožitého, viděného nebo slyšeného.

V Jiráskových sadech v Hradci Králové Vám v pátek 2. září 2016 od 13 do 22 hodin tento pocit intenzivně navodíme. Snad každý, kdo se loni zúčastnil prvního ročníku, odcházel s příjemnými až euforickými pocity nad stráveným časem ve společnosti skvělých vín, dobrého jídla, kulturního prostředí, okouzlujících uměleckých vystoupení a stejně naladěných lidí. To stojí za to si to zopakovat. 

Soutěž Vinum Gradecense - Hradecký pohár vína konaná den před Svátkem vína na soutoku zde předá své ceny šampionům a návštěvníkům svátku poskytne opět mimořádnou příležitost ochutnat soutěžní vína a porovnat tak své hodnocení s hodnocením odborné poroty.

V kouzelném prostředí Jiráskových sadů Vás budou celý den provázet moderátoři Jan Vala a Bára Štěpánová. Nabídnou Vám kromě jiného královnu swingu Evu Pilarovou, kapely Mastix, One Line Sesion nebo Alo Trio Band s Vlastou Třešnákem.

Zkrátka nepřijdou ani Vaše děti. Bude pro ně připraven zábavný program v rámci kterého budou moci např. shlédnout Vodnickou pohádku v podání divadla Kozlík.

Pro zvídavé návštěvníky uspořádáme „vinařskou stezku“ místy, které jsou spojovány s působením krále Karla IV, významného činitele v oblasti pěstování vína u nás. Mezinárodní rozměr dává akci přislíbená účast míšeňských vinařů ze sousedního Německa.

Ticketpro