Slavnost Hortus Magicus v Kroměříži

5.9.2015 – 6.9.2015

Prožijte nádhernou atmosféru nově zrekonstruované Květné zahrady v tanečním, divadelním, zahradním či výtvarném ateliéru, vyzkoušejte si historické kostýmy, muzicírujte s barokními nástroji, nechte se okouzlit krásou dřevěného cirkusu, navštivte králíkovu zahradní hernu anebo vodní hudbu u kolonády. Barokní hudba a tanec, divadlo činoherní i loutkové, ohňostroj a hry pro děti i dospělé. Hortus Magicus je festival, který dokáže nadchnout a pobavit publikum bez rozdílu věku. Od soboty 5. do neděle 6. září.

Cena vstupenky: 350, 270, 650, Vstupné je možno zakoupit se slevou v předprodeji (základní 270,-Kč a rodinné 590,-Kč)  Kč

http://www.zamek-kromeriz.cz/

Po téměř dvouleté odmlce se loni v září veřejnosti opět plně zpřístupnila Květná zahrada. Znovuotevření bylo součástí festivalu Hortus Magicus, který návštěvníkům poodhalil, jak trávila volný čas barokní smetánka. Obrovský úspěch slavnosti byl pro kroměřížský zámek a zahrady impulsem k uspořádání druhého ročníku.

I letos se tak můžete těšit na řadu premiér novověkých divadelních her, tóny barokních skladeb, zapomenuté taneční kroky i aktivity pro nejmenší. Novinkou letošního programu pak bude celodenní půjčovna kostýmů, tzv. ateliéry rozmístěné po celé zahradě nebo divadelní představení napsané přímo pro kroměřížský libosad.

Atmosféru dob dávno minulých si tento rok vychutnáte o víkendu 5.–6. září. V sobotu se návštěvníkům zahrada otevře v 10 hodin a své brány zavře hodinu před půlnocí a v neděli zahájí provoz v 9 hodin, končit bude úderem 18. hodiny. Více informací včetně programu najdete na oficiálních stránkách www.hortusmagicus.cz nebo v letáčku.