Feste teatrale – slavnostní otevření barokního divadla ve Valticích

12.9.2015 – 13.9.2015

Připomenout letní prázdninovou atmosféru plnou zábavy si můžete již druhý víkend v září, tj. 12. – 13. 9. 2015 v zámku a v zámeckém areálu ve Valticích.

Cena vstupenky: 50,- jednotný vstup do areálu na celý den (vstup do prohlídkového okruhu výjimečně pouze za 80,- Kč) Kč

Čeká vás tu opravdu zážitkový program po oba víkendové dny pro všechny věkové kategorie. V prostorách zámku, v obnovené jízdárně, v zámeckém parku či v budově barokního divadla si v rámci barokního festivalu FESTE TEATRALE užijete zpěv, hudbu, tanec, divadlo, hry nebo třeba barokní operu. Otevřen a k prohlídce zpřístupněn bude i domek zahradníka. Tyto prostory byly obnoveny v rámci projektu Národního centra divadla a tance ve Valticích.

Program bude zahájen v sobotu 12. září 2015 v 10.30 hodin na nádvoří zámku slavnostními fanfárami a pokračovat bude až do večerních hodin, kdy bude zakončen barokní operou. V neděli 13. září 2015 program začíná v 10.30 hodin a opět bude ukončen barokní operou.

Nově zrekonstruovaná jízdárna a barokní divadlo valtického zámku se stanou na dva dny místem divadelních, tanečních a hudebních slavnostní. Na návštěvníky čekají komorní koncerty v podání polského orchestru hrajícího na dobové nástroje {oh!} Orkiestra Historyczna  v Jízdárně, sólové koncerty předních umělců jako holandská sopranistka Laila Cathleen Neuman, sólista opery v Düsseldorfu Roman Hoza, polská houslistka Martyna Pastuszka  nebo loutnista Jan Čižmář v zámecké kapli a především prostory nově zrekonstruovaného barokního divadla. Návštěvníci budou moci zažít baletní představení tak, jak se hrálo na královském dvoře ve Versailles v provedení souboru historických tanců Alla Danza a za doprovodu orchestru Plaisirs de Musique. Nedělní program bude obohacen o scénické provedení kantát G. F. Händela.  Vyvrcholením celých slavností bude (vždy od 19 hodin) představení opery Domenica Sarriho Didione abbandonata v autentickém hudebním provedení. Připraven je také zábavný program pro malé návštěvníky. Mohou se vydat na cestu za barokní operou v doprovodu samotného Orfea, navštívit třídu květomluvy, nebo se zúčastnit bubenického workshopu, a to ještě není vše. Vstupné na akci je 50,-Kč, rodinné 150,-.

Kompletní program a podrobné informace najdete na www.ncdt.cz.