Vila Stiassni zve na výstavu: Pocta Bohuslavu Fuchsovi

28.2.2020, 10:00 – 2.3.2020, 16:00

24. března 2020 vzpomínáme 125 let od narození Bohuslava Fuchse, jednoho z nejvýznamnějších tvůrců naší moderní architektury, žáka a spolupracovníka Jana Kotěry. Na stopadesát realizací Fuchsových děl se nachází zejména v Brně, s nímž jeho život a tvorba zůstaly celoživotně spojeny a kde se ve svých třiceti letech na čtyři roky stal hlavním městským architektem. Jeho díla byla realizována také v Tišnově, Znojmě, Skryjích, Kuřimi, Kralicích nad Oslavou, Ostopovicích, Luhačovicích a v dalších městech na Moravě, v Čechách i na Slovensku.

Cena vstupenky: 30 Kč

Fuchs byl mj. členem Skupiny výtvarných umělců v Brně a Bloku výtvarných umělců země Moravskoslezské. V roce 1932 založil rodinnou firmu AKA, společnost pro výrobu bytových doplňků a uměleckých předmětů. Působil rovněž jako pedagog.

Výstava, kterou připravilo vydavatelství FOIBOS BOOKS a Kotěrovo centrum architektury, nás provede třiceti stavbami od slavného hotelu Avion, přes Zemanovu kavárnu, elektrárnu v Třeštině, dům Jakuba Demla v Tasově, vily v Bílé čtvrti v Luhačovicích, až po termální koupaliště Zelená žába v Trenčianských Teplicích.

Projekt se uskutečňuje za finanční podpory statutárního města Brna a Jihomoravského kraje.