Večerní běh pro světlušku v dačickém zámeckém parku

28.9.2019, 18:30 – 20:30

Přijďte se účastnit benefičního běhu zámeckým parkem, který se uskuteční ve sobotu 28. září od 18:30. Čeká Vás zážitek, díky kterému přispějete nejen svému zdraví, ale také druhým.

Cena vstupenky: dobrovolné startovné v minimální výši 150 Kč , , ,  Kč

Na běžeckém tempu nezáleží, trasu je možné i projít. Organizátoři doporučují vybavit se čelovkou, kterou bude možné zakoupit i na místě, stejně jako další světluškovské benefiční předměty. 

Od 18:30 bude probíhat registrace účastníků, od 19:20 bude rozcvička a v 19:30 start. Ve 20:15 organizátoři pronesou pár slov na závěr.

Start, drobné občerstvení a veškeré zázemí naleznete před jižní stranou zámku (otočenou do parku). Minimální startovné je 150 Kč, pro běžce do 18 let je startovné dobrovolné. K dispozici bude světelně vyzdobený park ve kterém se budete moci prohánět do 20:15. Hudební doprovod akce obstarají hudebníci z kapely Benefiction. 

Světluška je projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, kterého se do této chvíle zapojilo více než 66 tisíc dobrovolníků a nespočet dárců. Je to projekt, který pomáhá jak zrakově postiženým dětem, tak i dospělým vypořádat se s nelehkým životem. Tento nápad vznikl v roce 2003 a u veřejnosti získal takovou oblibu, že tento rok bylo prozatím vybráno kolem 2 milionů korun. Pojďme tedy tuto částku navýšit, ať můžeme mnoha dalším lidem vykouzlit úsměv na tváři.

Rada nezávislých odborníků má na starost přerozdělení finančních prostředků. O tento příspěvek může zažádat jak zrakově postižený jednotlivec, tak nezisková organizace poskytující služby těmto osobám na území ČR.

Bližší informace o Světlušce můžete hledat na internetových stránkách ČRo. Více informací k večernímu běhu naleznete na Facebooku.