Barokní slavnosti FESTE TEATRALE na zámku Valtice

29.8.2020, 11:00 – 23:00

Barokní slavnosti FESTE TEATRALE na zámku Valtice

Cena vstupenky: zdarma Kč

S omezeným rozpočtem, ale s o to větším nadšením srdečně zveme na VI. ročník festivalu barokních radostí Feste Teatrale na valtickém zámku.

Letošní omezený rozpočet nás přinutil uspořádat šestý ročník barokního festivalu Feste Teatrale v mimořádně omezeném repertoáru. Chybějící finanční prostředky na nákladnější program vynahradíme pozitivní atmosférou a netradičními zážitky všem příchozím. Zámecký areál bude slavnostně vyzdobený a netradičně bude k nahlédnutí Zimní jízdárna, jeden ze tří největších historických sálů v České republice. Volně přístupná bude také barokní kaple, senzační ukázka ryzího baroka, kde budou probíhat koncerty a komentované prohlídky. Koncerty a prohlídky nabídne také zámecké divadlo, návštěvníci mohou vidět také výměny kulis a repliku barokní mašinerie. Koncerty rozezvučí i samotné srdce zámku, vnitřní nádvoří, kde od 17 do 21 hodin zahraje cimbálová muzika. Tradičním vrcholem Feste Teatrale bude barokní ohňostroj za zámkem, kterým se opět zapojíme do Hradozámecké noci. 

Historické kostýmy - Ateliér Šáruš History Fashion

Historické kostýmy - Austriadine Burg nebst Gemahl (Rakousko)

Zámecká barokní kaple

Petr Vacek - varhanní koncert - 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00

komentované prohlídky - od 10:00 do  17:00

Cimbálová muzika - 17:00 - 21:00

Zámecké knihkupectví s poetickým posezením mezi knihami nebo na přímo na nádvoří - 10:00 - 21:00

Možnost zakoupení občerstvení 

Hradozámecká noc

Louka za zámkem

Ohňostroj

Doprovodný program

Hugova parní jízdárna aneb Dětská železnice našich pradědečků

Letošní ročník Feste Teatrale bude netradičně a výjimečně obohacen o výstavu plechových vláčků, která potěší děti i dospělé a která bude stejně volně přístupná. Návštěvníci zde uvidí nejen prostory Zimní jízdárny valtického zámku, která patří mezi tři největší historické sály v celé České republice, ale především výstavu plechových modelů parních lokomotiv z let 1915 až 1930.