Letní pití vína & gastro festival na dvoře zámku Valtice aneb Valtice po italsku

4.7.2020, 11:00 – 5.7.2020, 23:00

Letní pití vína & gastro festival na dvoře zámku Valtice

Cena vstupenky: Vstup volný., , ,  Kč

Valtice po italsku

Ve dnech 4. a 5. července se v prostorách valtického zámku uskuteční letní vinařské slavnosti spojené s gastro festivalem. Degustace vína a pokrmů proběhnou na zámeckém dvoře, příjemnou letní atmosféru dotvoří cimbálová muzika k tanci i poslechu. Před zámkem jarmark.

Italské speciality

Čtvrtý ročník letní akce na zámeckém dvoře se opět ponese v duchu Itálie a italských specialit. Akce Valtice po italsku / Valtice all 'Italiana představí italské tradice nejen v kulinářské oblasti a výrobě vína, ale také chce ukázat lokální produkty, italskou módu a design, prostě všechny věci, kterými proslula Itálie ve světě. V areálu budou stánky s potravinami a italskými specialitami a ochutnávky italských vín. Rádi přivítáme další zájemce o prezentaci italských gastro specialit, s přihláškami se obracejte na [email protected].

Víno

Pro dokonalé propojení Itálie a Valtic bude tento letní festival hostit také přehlídku valtických, ale i dalších moravských vinařů. Moravská vína nemohou na letní akci ve Valticích chybět! 

 

Vstup na celou akci je zdarma, víno a pokrmy se kupují na stáncích v hotovosti v českých korunách. Vstup do areálu je vždy od 11 hodin.

Akce je podpořena Národním památkovým ústavem, Jihomoravským krajem, Společností přátel Itálie a italským konzulátem v Brně.

 

HUDEBNÍ DOPROVOD:

Bude dopřesněno.

ITALSKÉ SPECIALITY:

Restaurace Castellana trattoria, Brno   http://www.castellana.cz/

Grilované a další speciality Spoongastro 

Pojízdná kavárna Basta Coffeitalská kavárna celá vměstnaná do italského mini vozítka Piaggo

Seznam sestavujeme. Zájemci hlaste se na [email protected].

MORAVSKÁ VINAŘSTVÍ:

Seznam sestavujeme. Zájemci hlaste se na [email protected].