William Shakespeare - Perikles, kníže Tyrský v zámeckém divadle ve Valticích

5.9.2019, 16:00 – 17:30

Britský divadelní soubor Idle Discourse se těší na návrat do ohromujícího barokního zámeckého divadla ve Valticích. 

Cena vstupenky: 250 Kč / 150 Kč / 100 Kč, , ,  Kč
William Shakespeare - Perikles, kníže Tyrský v zámeckém divadle ve Valticích
  • Adresa:
    Zámek 1
    Valtice 691 42

Letos na začátku září představí další dílo Williama Shakespeara - Perikles, kníže Tyrský. 

Perikles je Shakespearovský epos - vzrušující a exotické dobrodružství plné tajemství, zázraků a chaosu - chystající se letos do Valtic v odvážné nové produkci. Po objevení temného tajemství na dvoře Antiochie je Perikles nucen bloudit světem plným podmanivých postav. Jde o odyseu života a smrti, morálky a zkaženosti, zdvořilosti a barbarství a především věčné vytrvalosti lásky.

Tato nová inscenace v angličtině přinese k životu jeden z největších Shakespearovských příběhů kombinující neúctu, humor a možná i trochu hlouposti. Výklad hry se klade za cíl být energický a přístupný, očekávejte tedy pozoruhodné a evokující Shakespearovské vyprávění.

Půjde o druhou inscenaci Idle Discourse ve Valticích a to po Komedii omylů v červnu 2018, kterou diváci popsali jako „brilantně praštěnou!“ A „super-dynamickou a super legrační!“

Režisér Dan Dawes je londýnský hercem, režisérem a dramatikem. Jeho nedávné práce zahrnují Tales from Star City, Axolotl, a Steel Tumbleweed, zatímco jeho Shakespearovské režijní projekty zahrnují Sen noci svatojánské, dále díla jako Richard II, Macbeth, a Dvanáctá noc. Soubor Idle Discourse byl založen v roce 2016 Danem a jeho koproducentkou Ninou Flitman. Jejich cílem je přijmout radost z vyprávění a jeho schopnost odhalit ohromný pohled na život.

Perikles bude ve valtickém zámeckém divadle uveden od 5. do 7. září, začátek vždy v 16:00, hraje se v původním znění bez titulků či překladu.

Vstupenky možno zakoupit v předprodeji on-line zde, na pokladně zámku Valtice či přímo před představením v divadle.

Vstupné:

•    250,- Kč základní

•    150,- Kč snížené

•    100,- Kč pro studenty JAMU, DAMU, Konzervatoří, uměnovědných oborů, dále oborů anglického jazyka či tlumočnictví po předložení platného průkazu