Festival ANIMA MUSIC 2019 - URBAND - Koncert na zámku Nebílovy

1.9.2019, 19:00 – 23:59

Třetí ročník letního hudebního festivalu na zámku Nebílovy, který vás tentokrát provede cestami snů, iluzí a stinnými zákoutími hudby.

Cena vstupenky: 220 Kč, , ,  Kč

ANIMA MUSIC
třetí ročník letního hudebního festivalu na zámku Nebílovy, který vás tentokrát provede cestami snů, iluzí a stinnými zákoutími hudby.

Urband

Závěrečný koncert festivalu Anima music se po loňských nadšených ovacích opět ponese v duchu extatického pikantního reje s hvězdným pouličním šramlem z Brna. Skupina Urband se plynule vyvinula z improvizovaných sestav provozujících pouliční hudbu- busking, Strassenmusik či, chcete-li, žebrotu. Od počátku ji tvoří tři vynikající muzikanti: Vladimír ČervenkaPavel Všianský a Tomáš Vtípil, známý především ze svých sólových projektů, dlouholetou spoluprací se Zajíčkovými DG 307 nebo jako autor scénické a filmové hudby - například k filmu Radima Špačka Pouta či dlouhodobou spoluprací s předními divadelními scénami v Brně a Praze. Hudební výraz Urbandu je daný poměrně minimalistickým nástrojovým obsazením: kytarakontrabashousle tři zpěvy. Žádné další kudrlinky a zpříjemňující aranže, žádná ejakulační post-produkce. Občas zaslechnete fešáckého Toma Waitse, kosmopolitní tango, vodkou načichlé ruské mafiánské písně nebo zlidovělý Červený most. Tančit můžete v rytmu dekadentních valčíků, patetického blues a skřípajícího jazzu; dojetí se neubráníte při svébytných parafrázích Velvet Underground či Plastic People. Folkovější polohy evokují Vladimira Vysockého nebo pijácky sentimentální večírky u Dmitrije Karamazova. Ale pozor, žádné retro; jen hudba jako dokonalá zbraň k zastavení trapné věčnosti. A děvušky, bude vodka a víno.