Expediční kamera na státním zámku Kynžvart

6.4.2019, 17:00 – 22:45

Filmový festival, který se každoročně koná i na státním zámku  Kynžvart, představuje ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z celého světa i z domácí produkce. 

Cena vstupenky: 20 Kč, , ,  Kč

Letos jsou připraveny poutavé dokumenty z produkce ČR, USA, Nového Zélandu a Švýcarska. Cizojazyčné filmy jsou opatřeny českými titulky.

Začátek akce je v 17:00.


Co na Expediční kameře uvidíte:

Matsés

Český snímek nabízí neuvěřitelné dobrodružství otce a dcery, kteří se na vlastní pěst, vybaveni jako za starých časů jen papírovou mapou, vydají na peruánsko-brazilskou hranici až do nitra Amazonie ke kmeni Matsés, čelícímu tlaku civilizace a těžařských společností.

Stumped

Strhující americký snímek o jednoruké lezkyni Maureen, která se chystá vylézt cestu Days of Future Past obtížnosti 8+.


Waiau – Toa Odyssey


Nenechte si ujít 6denní Odysseu tří dobrodruhů, jednoho fotografa a filmaře, kteří vyrazili na 300 km dlouhou bez jakékoliv podpory. Naplánovali výpravu spojující divoké řeky a přírodní cyklotraily v téměř nedotčené divočině Nového Zélandu. Měsíc před odjezdem je ale ničivé zemětřesení přinutilo změnit plány a to jim nakonec odkrylo možnosti objevit novou krajinu. A vám se odkrývají minimalistické formy cestování - packraft či bikepacking.


Tupendeo

Švýcarský snímek popisuje prvovýstup hory Tupendeo v oblasti Kašmíru v indické části Himálaje v roce 2015. Dva parťáci naleznou těsně pod vrcholem lezecký materiál a odkrývají tragický příběh z expedice roku 1992.


Odkazy:

Expediční kamera

https://www.facebook.com/Expedicni.kamera

státní zámek Kynžvart

https://www.facebook.com/kynzvart.npu.cz/

 

Kontakt:

e-mail: [email protected]

tel: +420 354 691 269, +420 773 776 630​​​​​​​