Divadelní komedie Strašidlo cantervillské na nádvoří zámku Valtice

3.7.2019, 21:00 – 23:59

Známý příběh se známými herci a opravdovým strašidlem bude uveden ve středu 3. července 2019 ve 21:00 na vnitřním nádvoří zámku Valtice.

Cena vstupenky: 399,- Kč / 499,-Kč , , ,  Kč

Oscar Wilde: Strašidlo cantervillské  

Divadelní komedie na nádvoří státního zámku Valtice

Komedie na námět povídky Oscara Wilda The Canterville Ghost  (1887) v jedinečných kulisách moravských a českých zámků a v režii Jaroslava Kříže.

Producent: Stanislav Kříž

Produkce: Slávek Maděra

Úspěšná divadelní tour z minulého léta se vrací na moravské a české zámky. V původním obsazení a rozšířená do nových atraktivních lokalit, z nichž jedna jediná, v nádherném prostředí zámku Hluboká nad Vltavou, se zopakuje dva krát, nabídne prožití krásného a nezapomenutelného letního večera.

Režisér Jaroslav Kříž si vzal za své oživit veselý a do jisté míry i napínavý příběh Oscara Wilda, Strašidlo cantervillské. Celkem 19x se rozehraje původní příběh na tajemných nádvořích vybraných moravských a českých zámků, které svým půvabem dotvoří děj tohoto divadelního kusu.

Známý příběh, se známými herci a opravdovým strašidlem, je motto nejnovější adaptace známé a v českých zemích oblíbené divadelní hry, která se dočkala také filmové verze s Jiřinou Bohdalovou a Jiřím Bartoškou ještě v roce 1989.

Hodnotné obsazení rolí je na programu i v této velmi atraktivní letní divadelní tour pod širým nebem.

V hlavních rolích vystoupí:

  • Martin Zounar jako Hiram B. Otis, americký velvyslanec, kupující zámek lorda Cantervilla, vzhlednou nemovitost zatíženou varováním o nadpřirozených jevech….
  • Bára Štěpánová v roli paní domu Ms.Umneyové, která z pozice svého postavení na zámku, všechno ví a všechno zná.
  • Martin Pošta se převtělí do postavy sira Simona de Cantervill, strašidla, které jen těžko hledá klid a pohodu pro výkon svých povinností.
  • dále se představí Hanka Sršňová v roli Lukrecie Otisové (Tappanové), manželky pana Otise, Dorota Paulik v roli Virginie E. Otisové, starší dcery Otisových,
  • Lukáš Toman Paclt jako vévoda James Bilton z Lockahmu. 
  • Maťa Toman a Rozárka Tomanová zahrají úlohu dětí Otisových.
  • Služebnictvo je zastoupeno zajímavým doplněním trojice komtes, které tvoří vokální, hudebními cenami ozdobená, skupina Přelet M. S.

Začátek představení je ve 21 hodin.

Předprodej vstupenek je v síti  společností Ticketportal a Ticketstream v ceně 399,- Kč. Vstupenky na představení je možné zakoupit i přímo na pokladnách zámků Valtice či Lednice.

 

Více informací na internetových stránkách a na FB profilu https://www.facebook.com/Stra%C5%A1idlo-na-z%C3%A1mku-216774215766170/

 

Pořadatel:

KUS PLUS , zapsaný spolek

Jízdecká 110

288 02 Nymburk

IČ: 04623495

 

Kontakty na produkci a P.R.:

Slávek Maděra

[email protected]

+420 731 670 057

+420 731 817 718