Krecl nebo PRIOR? Proměny Masarykova náměstí v Jihlavě

20.2.2019, 18:00 – 23:59

Územní odborné pracoviště Národního památkového ústavu v Telči pokračuje v roce 2019 v přednáškovém cyklu Rodinné stříbro – Památky kolem nás. Další přednáška Krecl nebo PRIOR? Proměny Masarykova náměstí v Jihlavě se koná ve středu 20. února 2019 v 18.00 hodin v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči. 

Cena vstupenky: Vstup zdarma., , ,  Kč
Krecl nebo PRIOR? Proměny Masarykova náměstí v Jihlavě

Přednášejícím je Jiří Neubert z telčského pracoviště Národního památkového ústavu. Vstup zdarma.

Jihlavské náměstí patří k největším středověkým prostorům na světě. Jeho současná podoba pochází převážně z 20. století. V ploše náměstí se od začátku rozvíjel špalíček domů zvaný Krecl, který byl v 70. letech 20. století demolován a nahrazen obchodním domem. Kritika přicházela současně s jeho dokončováním. Co se povedlo či nepovedlo a jak to řešit či neřešit osvětlí výše uvedená přednáška.

Krátce o přednášejícím

Mgr. Jiří Neubert - studium dějin umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ukončil v roce 2014 obhajobou diplomové práce  „Teorie hodnocení uměleckého díla“. Věnuje se především architektuře 19. a 20. století. Nyní pracuje v Národním památkovém ústavu, územním odborném pracovišti v Telči jako památkář – garant pro ORP Jihlava.