Lidé a řemeslo - výstava fotografií na hradě Švihově

6.4.2019, 10:00 – 31.7.2019, 15:00

Fotoklub Nepomuk sdružuje amatérské fotografy z Nepomuka a okolí. Byl založen v roce 2004 a během 15 let své činnosti zorganizoval řadu společných výstav a dalších fotografických i společenských akcí. 

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Pravidelně vystavuje v Nepomuku v Městské galerii a na Zelenohorské Poště. V současné době má 12 členů: Milan Demela, Pavel Jiran, Radka Dolná, Věra Burdová, Tomáš Tykal, Šárka Boušová, Zdeněk Bouše, Jitka Tykalová, Marie Straková, Jaroslav Sedlák, Pavel Kupčík a Ivan Fejfar.

Mezi větší výstavy v posledních letech patří výstavy fotografií z workshopů s panem profesorem Jindřichem Štreitem -Sakrální tematika (2016, Sv. Jakub Nepomuk, IC Stod), Fotoklub Nepomuk - výstava fotografií (2017, Městská Galerie Nepomuk), Kovošrot - výstava detailů a celků z netradičního prostředí (2018, Blovice). 

Poslední výstava Chvála řemesla proběhla v loňském roce v zámeckém areálu Chanovice a  představila soubor  fotografií ze Dnů řemesel v Chanovicích,  kde jsme se snažili  během několika  let zdokumentovat a zachytit kouzlo mnoha téměř zapomenutých starých řemesel.   

Na toto téma navazuje letošní výstava Lidé a řemeslo na hradě Švihově. Věnuje se tématu řemesla, manuální zručnosti, tvůrčímu umu i běžné práci lidských rukou. Vystavené fotografie vznikly jednak během pravidelného fotografování Dnů řemesel v Chanovicích,  při dalších veřejných akcích  jako například Kovářský den na SŠ Oselce, mnohdy však také stranou mimo očí všech, v soukromí.