V sídle telčských památkářů vystoupí Duo Brikcius

20.11.2018, 19:00 – 23:59

V sídle územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Telči vystoupí v úterý 20. listopadu 2018 v 19.00 hodin Duo Brikcius. Na programu budou díla F. Couperina, B. Martinů, G. Kleina, J. Offenbacha, I. Kosíkové a L. Janáčka. 

Cena vstupenky: 80 Kč, děti a studenti 30 Kč, , ,  Kč
V sídle telčských památkářů vystoupí Duo Brikcius

Pořadatelem koncertu je Město Telč, Kruh  přátel  hudby a Národní  památkový  ústav, územní odborné pracoviště v Telči. Vstupné 80 Kč, děti a studenti 30 Kč. Koná se v Lannerově domě v Telči, Hradecká 6.

České violoncellové duo Duo Brikcius, sourozenců Anny Brikciusové a Františka Brikcia, se věnuje studiu a koncertnímu provedení děl napsaných pro dvě violoncella, rozšíření znalosti současného publika o díla méně známá, zachování tradice již známých děl, prezentaci české hudby v zahraničí a propagaci tvorby židovských - terezínských skladatelů.

Duo Brikcius vystoupilo na mnoha festivalech (např. Chotěbořské jaro, Boskovice, Baščaršijske noći, Duo Brikcius - 2 Cellos Tour, Dvořákův festival, Evropské dny židovské kultury, Století andělů a ďáblů v Pošumaví, Daniel Pearl Music Festival, Festival Culturel International de Musique Symphonique, Festival Brikcius, Festival Smetanovské dny, Festival Baroko v krvi, Bach Festival Gers) jak v České republice, tak i v zahraničí (Alžírsko, Bosna a Hercegovina, Francie, Německo, Polsko, Švédsko, Turecko a Velká Británie). Další podrobnosti jsou k dispozici na webových stránkách http://www.Brikcius.com.