Metternichova výzva - letos cíl na zámku Kynžvart

18.8.2018, 23:59 – 19.8.2018, 1:59

18. srpna 2018 startujeme z Březové u Sokolova a míříme na Zámek Kynžvart

Cena vstupenky: Startovné/osoba 250,- Kč do 31. července; 300,- Kč do 13. srpna; 350,- Kč v den startu závodu, , ,  Kč

Zcela nová neprobádaná trasa skvostným terénem Slavkovského lesa. Lesní cesty, potoky, klesání, stoupání, Lesný, Kružný, výhledy, skvělé občerstvení a co teprve ta atmosféra v cíli na Zámku Kynžvart! 

Oč tu běží?

..o pátý ročník trailového závodu drsnou krajinou Slavkovského lesa. O plíce plné kyslíku, radost z pohybu, dechberoucí výhledy, ale především o setkání běžců a zdatných turistů v rodinné atmosféře.

V novém termínu a zcela novou trasou komorně oslavíme páté narozeniny Vašeho/našeho závodu! Neběhání dokola nadchlo Vás i nás, a tak si i letos závodníky na start odvezeme autobusem. Tentokráte do Březové u Sokolova! Do cíle na Zámku Kynžvart poběžíme z nového, dosud neobjeveného, směru a bude to divočina! Metternichova výzva 2018 nadchne „vrchaře“ 4 vrcholky, celkem 1.018 m nahoru a 934 m dolů. Naštve milovníky asfaltu v lese. Kvalitního povrchu bude tak do 3 km. („Asfalťákům“ doporučujeme výbornou masovou akci, tam si ho užijete!)

Poprvé v historii závodu nebudeme připravovat 2 trasy, ale rozdělíme závodníky do věkových kategorií. Jak pojmenovat kategorie...? Lákaly nás osvědčené názvy jako „ženy, muži, veteráni, žákyně mladší, nebo dorostenky“. Pojmenování kategorií jsme ovšem pojali jako výzvu a po pečlivém uvážení vyhlašujeme kategorie kočky (do roku narození 1979 včetně) a kočičky (1980 a mladší) pro dámy a zajíci (do 1979 včetně) a zajíčci (1980 a mladší) pro pány.

A trasa?

Nemohli jsme nevyužít velkorysé nabídky pana starosty a startujeme z přírodního amfiteátru v obci BŘEZOVÁ. Prudké stoupání podél potoka Vás přivede do malebné vesničky KOSTELNÍ BŘÍZA, odkud to máte už jen kilometr na první občerstvovací stanici (6 km). Krátké klesání a opět prudké převýšení, po kterém následuje rovinatá luční pasáž s vydatným občerstvením u potoka na rozcestí BÝVALÉ DOLNÍ LAZY (13 km). Energii budete potřebovat na takřka 10 km dlouhé stoupání na LESNÝ (23 km). Na vrcholu ale síly opět doplníte a s výjimkou jednoho stoupání plachtíte až do cíle naZÁMKU KYNŽVART (32,5 km).

Trasa je o kousek kratší, než na jaké jste byli zvyklí z minulých ročníků, ale snad nám to odpustíte. Nechceme kroužit kolem Kladské, jen abychom naběhali kilometry. Naším záměrem je Vám ukázat další, novou tvář Slavkovského lesa a tento rok je prostě kratší. Nijak ovšem nekrátíme počet občerstvovacích stanic a přísaháme, že meloun bude pro všechny!

Bližší informace najdete na stránkách: http://metternichovavyzva.cz/