Gwyn Ashton a hosté v Hanáckém skanzenu

2.6.2018, 16:00 – 22:00

Koncert Gwyna Ashtona a vlastně i minifestival v Hanáckém skanzenu Příkazy.
Těšit se můžete na hudební lahůdky nejen rockového klasika, ale i na (skoro) olomoucký JEDEN KUS a jazzovou partičku BLUE APPLE.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Gwyn Ashton - australský psychedelický nezávislý blues-rockový umělec - kytarista, zpěvák, skladatel. V roce 2001 oceněn jako 3. nejlepší kytarista. Po mnohaletém hraní v kapele a hostování na koncertech slavných umělců (např.: Rory Gallagher, Robbie Blunt (ex Robert Plant), Don Airey (Deep Purple, Black Sabbath, Whitesnake), BB King, Buddy Guy, Mick Taylor a mnoho dalších) se vydává Ashton na sólové turné.
Zprvu se může zdát, že vystoupení "one-man band" bude postrádat ostatní členy kapely a show bude neúplná. Věřte, že stačí jedno živé vystoupení Gwyna Ashtona a změníte názor. Po celou dobu z něj nespustíte oči. Nejprve zjišťujete jak je možné, že to co se děje na podiu dokáže jeden muž a pak už si jen vychutnáváte tu jízdu plnou spletitostí zvuků akustických a fuzzových kytar v kombinaci s Ashtonovým hlasem a silnými údery kopáku.
Během koncertu nemění jen kytary, ale i styl hraní, uslyšíte alternativní blues, stoner rock, i Lennonovskou psychedelii. Ashton jakoby vzal kousky historické rockové hudby a vložil je do každé skladby a okořenil retro efekty s moderním vývojem. Dokonce na jeho kopák hrál Bill Ward na prvním albu Black Sabbath.
Je to složitá hudba, ale dokáže uspokojit nejnáročnějšího fanouška rock ´n´ rollu. To co je, ale na tomto umělci nejvzácnější je to, že hudbu dělá opravdu s láskou. Což je vidět na jeho nové desce "Solo Elektro". Natáčení probíhalo uprostřed jeho turné po Evropě. V České republice si udělal z hotelového pokoje nahrávací studio, po místnosti rozestavěl mikrofony s cílem zachytit živý zvuk všech nástrojů i hlasu bez jakéhokoliv přepisování. Každý den trpělivě experimentoval a zaznamenával každou skladbu dokud se vše nespojilo v něco "magického". Gwyn Ashton si zaslouží vaši pozornost.
www.gwynashton.com
http://bandzone.cz/gwynashton

JEDEN KUS - Olomoucká skupina složená z imigrantů z Uničova, Šternberka a Brna, která by ráda oslovila místní domorodce a obrátila je dobrovolně na svou víru v české texty a původní český bigbít smíchaný z undergroundu, reggae, folku, punku a blues. Jinými slovy....rock pančovaný vším možným i nemožným....čili PUNCH ROCK ☺. Vlastně to začalo všecko tím,že se skupina Breaden rozpadla na několik kousků a tohle je Jeden kus. Další kus je třeba spřízněná skupina Hard n´Soul...;-)
http://bandzone.cz/jedenkus

BLUE APPLE
http://bandzone.cz/blueapple