Zuzana Lapčíková & Jiří Sycha - Koncert na zámku Nebílovy

10.6.2018, 19:00 – 23:59

Zuzana Lapčíková je folklórní a folková zpěvačka, cimbalistka, folkloristka, scenáristka, skladatelka a hudební aranžérka. Po absolutoriu gymnázia v Uherském Hradišti studovala hru na cimbál u Milady Vlasákové na brněnské konzervatoři. 

Cena vstupenky: Plné vstupné 150 Kč / Snížené vstupné 100 Kč, , ,  Kč

Díky svému sympatickému projevu i zjevu, kultivovanému vystupování, velmi znělému a čistému hlasu i nepřeslechnutelné přirozené muzikalitě se velmi záhy stala podle některých nejžádanější a nejpopulárnější českou folklórní cimbalistkou i zpěvačkou. Svůj zájem o folklór projevila dalším studiem etnologie a hudební vědy na Masarykově univerzitě v Brně. Od roku 1980 působí ve folklórním souboru Včelaran v němž působí nejen jakožto zpěvačka a muzikantka, ale též jako tanečnice a autorka. Dále občas vystupuje a nahrává s dalšími cimbálovými muzikami, z nichž nejvýznamnější je Brněnský soubor lidových nástrojů (BROLN). Věnuje se také sběratelské činnosti moravských lidových písní. Nahrává i se soubory z oblasti vážné hudby, jako je např. Státní filharmonie Brno, Pražská komorní filharmonie nebo soubor Virtuosi di Praga. Spolupracuje také s hudebním skladatelem a pedagogen Milošem Štědroněm a zpěvačkou Idou Kelarovou.

Jiří Sycha je absolventem kroměřížské Církevní konzervatoře. Zde studoval hlavní obor housle, věnoval se však i studiu skladby a dirigování. V roce 2003 se stal vítězem stipendijní soutěže Yamaha. Poté byl přijat ke studiu na Staatliche Hochschule für Musik Trossingen (Německo), kde s vynikajícími výsledky vystudoval hru na barokní housle u profesora Antona Stecka. Je aktivním hráčem na barokní housle a violu, pravidelně působí jako komorní i sólový hráč či koncertní mistr se soubory Instrumenta musica, Musica Florea, Collegium 1704, Musica figuralis, Hipocondria ensemble a dalšími.

Koncert se uskuteční v tanečním sále zámku.