Den vína 2018

21.4.2018, 13:30 – 21:00

Košt pro milovníky vína a dobré zábavy. 

Cena vstupenky: , , ,  Kč

DEN VÍNA v Buchlovicích již řadu let obohacuje milovníky vína a zájemce o kvalitní zábavu. Akce je ojedinělá nejen historickým prostředím, ale zejména z toho důvodu, že pořadatelé nechtějí kopírovat místní výstavy vín a vybírají skupinu příbuzných odrůd vín. Specifikou buchlovické výstavy je porovnání úrovně vín malopěstitelů s velkými výrobci vína a široký záběr sbíraných vzorků (Morava, Čechy, Slovensko).

Samotný košt se koná v prostorách hradního sklepení mimo průvodcovské trasy.

Je připraveno přes 600 vzorků vín.

DEN VÍNA bystří vjemy nejen koštováním vůní a chutí vín, ale obohatí návštěvníka o intelektuální zážitky při literárně odlehčené KONFERENCI na téma VÍNO a rána.  Kdo má rád adrenalin a vzrušení, zcela jistě v průběhu koštu vína navštíví AUKCI vzácných vzorků vín a šampionů výstavy, jejíž výtěžek putuje na dobročinné účely. 

 A samozřejmě je pro návštěvníky  připraveno propojení vína a folklóru v moravském pojetí s písničkou a výbornou cimbálovou muzikou. V tomto jedinečném spojení krásných prostor, zábavných přednášek, vzájemné pomoci spolu s vynikajícími víny, jistě najde návštěvník pobavení,  poučení  i  zajímavé  vjemy.