Dejme minulosti budoucnost – šestý ročník veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA

8.3.2018, 10:00 – 9.3.2018, 18:00

Mezioborové veletrhy PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA se uskuteční ve čtvrtek a v pátek 8. – 9. 3. 2018 na pražském Výstavišti Holešovice, každý den od 10.00–18.00 hodin.

Cena vstupenky: plné vstupné 150 Kč, snížené vstupné 50 Kč, , ,  Kč
Dejme minulosti budoucnost – šestý ročník veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA

Veletrhy nezasahují pouze do oblasti památkové péče, záchrany a konverze historického dědictví nebo do sféry projektování a stavitelství, ale také do restaurátorství, uměleckého řemesla nebo muzejnictví. Představeny zde budou nové materiály a technologie i zajímavé projekty, těšit se můžete také na interaktivní ukázky nebo workshopy. Expozice nabídnou rovněž možnosti cestování po památkových objektech a výstavy navazující na konference a semináře s tématy:

  • Nepřehlížejme drobné industriální stopy
  • Architektura ve službách 1. republiky
  • Nositelé lidových tradic a řemesel
  • Cechy a tradiční řemesla
  • Studentské architektonické návrhy na obnovu památek
  • a mnoho dalších

Představí se více jak 100 vystavovatelů, v jejichž stáncích nebudou chybět ani praktické ukázky, poradenství a příklady tradičních či méně tradičních řemesel. Ve dvou přednáškových sálech bude navíc připraven pozoruhodný, návštěvníkům volně přístupný program konferencí, přednášek, diskusí, prezentací a výstav. Program obohatí mistrovské zkoušky Cechu malířů a lakýrníků, které absolvují žáci hned osmi středních odborných škol z celé republiky.
Více informací o veletrzích naleznete na stránkách pořadatele.